Dikkat! Bilinçsizce yapılan bacalar zehirliyor!

12 Şubat 2013 18:41

İtfaiye Müdürü Halil Açar, soba zehirlenme riskinin en aza indirilmesi konusunda önemli tavsiyelerde bulundu. Açar, soba zehirlenmelerinin genel nedeninin bilinçsiz şekilde yapılan bacalardan kaynaklandığını ileri sürerek rüzgarlı havalarda mavi alevi görünceye dek uykuya geçilmemesini söyledi.

Özellikle son dönemlerde artan soba zehirlenmelerinin kurbanı olmak istemiyorsanız, yetkililerin uyarı ve tavsiyelerine dikkat edin. İtfaiye Müdürü Halil Açar, baca seviyelerinin çatıdan en az1 metredaha yüksek olması gerektiğini anlatarak uyarılarına başladı. Soba zehirlenmelerinin genellikle bacaların bilinçsiz şekilde yapılması nedeniyle meydana geldiğini ileri süren Açar, “Soba yakımı yapıldığı sırada evdeki zehirli gazın kötü olaylara neden olmaması adına, odaların iyi havalandırılması gerekiyor. Isınmak amacıyla kullanılan sobalar ve kovaları yeni olmalı. Yarık ve çatlak soba ve kova kullanımı ölüme neden olabilir” dedi.

KÜLLÜKLERİN METAL OLMASINA DİKKAT EDİN

Açar, evlerdeki küllük çekmecelerinin de metal olması gerektiğini belirterek, “Plastik küllük çekmeceleri ateşi görünce hemen tutuşuyor. Bu yüzden ailenizi ve kendi canınızı riske etmeyin. Metal ve yanmayacak maddelerden yapılmış olan küllükleri kullanın. Bu küllüklerin içerisine de en az bir avuç toprak koyun, bu önlem olası bir yangını engelleyebilir” ifadelerini kullandı.

 

 

Bu haber 734 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...