“Başkanımız Güreşçilerimize Değer Vermiş”

10 Temmuz 2018 16:01

Balıkesir Karesi Belediye Başkanı ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Encümen Üyesi Yücel Yılmaz, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret ederken, 5 Ağustos’ta düzenlenecek olan yağlı güreşlerle ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

 Isparta’yı ve insanını çok sevdiğini ve defalarca kente geldiğini söyleyen Balıkesir Karesi Belediye Başkanı ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Encümen Üyesi Yücel Yılmaz, “Başkanımla ilgili güzel sözler duydum, çok memnunlar. Şehre güzel hizmetler yapılmış” dedi.

Isparta’nın adını Yusuf Ziya Günaydın ile birlikte çok duyar olduklarından bahseden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, şehirde 5 Ağustos’ta bu yıl 4.’sü yapılacak olan yağlı güreşlerle ilgili olarak, “İnşallah bende burada olmaya çalışacağım. Isparta’nın verdiği değer güreş camiasında oldukça pozitif algılandı. Güreş Türk’ün geçmişinden bugüne taşıyabildiği geleneklerinden soyut dediğimiz kültürün ta kendisi. Bize ait bir spor mu diye baktığımızda gerçekten Türk’le özleşmiş yağlı güreş. Toplumun tamamı tarafından benimsenmiş ata sporumuz. Başkanımıza gönülden teşekkür ediyorum. Kavrayış ve sahipleniş şekli olağanüstü” görüşlerinde bulundu.

Geçen yıl yapılan yağlı güreşlerde başpehlivanlık ile birlikte diğer iki boyda da altın kemer verilmesi bunların güreşçilerde kalıcı olmasını da değerlendiren Başkan Yılmaz, “Marifet iltifata mazhar. Keşke bütün belediyelerimiz aynı uygulayabilse. Başkanımız çok pozitif değerlendirmiş, güreşçilerimize değer vermiş. Bu tüm illerimize, güreş düzenleyen kentlerimize de örnek olacaktır” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren ve teşekkür eden Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, “Değerli başkanıma teşekkür ediyorum. Bizim bu güreşe ilgimizi takdirle karşılaması da bizi memnun etti. Güreş seven ve Türk’ün güreşini bilen bir başkanımız olarak da beni ziyaret etmesi de onur verici” ifadelerinde bulundu.

 

 

Bu haber 437 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...