Yaşama Bağlanıyoruz, Yaparak Öğreniyoruz

11 Temmuz 2018 19:02

Eğirdir Kaymakamlığı,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünce hayata geçirilen ve Eğirdir Belediye Başkanlığı ile ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarının büyük destekleriyle gerçekleştirilen “Yaşama Bağlanıyoruz, Yaparak Öğreniyoruz“ projesi sona erdi.

Fidan dikme etkinliğiyle başlayan “Yaşama Bağlanıyoruz, Yaparak Öğreniyoruz“ Projesi yaklaşık 3 aylık sürede gerçekleştirilen diğer etkinliklerle devam etti.  Proje, ailelerin çocuk ve gençler ile birlikte ilgi ile hazırladıkları Hobi Bahçelerinin değerlendirilmesi ile sona erdi.

“Yaşama Bağlanıyoruz, Yaparak Öğreniyoruz “ projesi ile ilgili bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Gülnur Şahin şunları söyledi:

"Proje; Teknoloji Bağımlılığı ile ilgili Okullarımızda Ailelere verilen seminerler ile başlamış, ilk, orta ve liseler arasında Teknoloji Bağımlılığına Dikkat çekmek adına yapılan Resim ve Kompozisyon yarışması ile devam etmiştir. İlçemiz çocuk ve gençlerini teknoloji bağımlılığından kurtarmak onları bu tehlikeye karşı bilinçlendirmek ailelerine de çocukları ile geçirecekleri her anın ne kadar kıymetli, değerli olduğunu hatırlatmak, birlikte geçirecekleri anların çocuk ve gençlerimizin boş zamanlarını daha verimli şekilde kullanabileceklerini hatırlatmak adına gerçekleştirilmiştir. Yaşama Bağlanıyoruz, Yaparak Öğreniyoruz Projesinde,

Fidan Dikme, şehit gazi yakını, bisiklet turu, uçurtma şenliği, hedef bulma, huzur evi ziyareti, kitap okuma engelli empati parkuru ve hobi bahçesi etkinliği gerçekleştirildi. 151 aile projeden yararlandı.

Projede ayrıca ilçemizdeki okullarda ailelerimize gerçekleştirilen farkındalık  eğitim ve seminerleri ile Teknoloji Bağımlılığı hakkında Dağ Komando Okulu Komutanlığında görev yapan  alanında uzman  personel tarafından  verilen seminerlerle gerçekleştirmiştir.

Projemizde ayrıca tüm ilçemiz ilk orta ve lise dengi okullarında Teknoloji Bağımlılığına dikkat çekmek adına Resim ve Kompozisyon yarışması düzenlenmiş, ilk ve orta okullarda resim, lise ve dengi okullarımızda da kompozisyon dalında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren çocuk ve gençlerimiz ödüllendirilmiştir.

 Projemizin başlangıç ve bitiş aşamalarının her birinde çok değerli katkıları olan, en üst kademeden en alt kademeye kadar emek harcayan işbirliği yapılan kurumlarımızdan Eğirdir Kaymakamlığı, Eğirdir Belediye Başkanlığı, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı, Eğirdir Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Özel İdare Müdürlüğü,  İlçe Sağlık Müdürlüğü, Huzur Evi Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, ETUDOSD ( Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği) ile emeği geçen merkez ve köy muhtarlarımıza  teşekkür ederiz” açıklamasında bulundu.

Bu haber 287 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...