Havaalanı Teşvik Kapsamına alındı

12 Şubat 2013 18:44

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, havayolu firmalarının kârlı bulmadığı aralarında Isparta’nın da bulunduğu 29 şehre uçuş yapılması için 70 hattı teşvik kapsamına aldıklarını bildirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, havayolu firmalarının kârlı bulmaması nedeniyle az uçuş düzenlenen şehirlere sefer sayısını artırmak amacıyla yeni bir teşvik genelgesi çıkardıklarını belirtti. Yıldırım, Sabiha Gökçen Hava Limanından 14, Ankara'dan 9, İzmir'den 18, Antalya'dan 29 şehre olmak üzere toplam 70 hattı teşvik kapsamına aldıklarını açıkladı.

ISPARTA DA TEŞVİK BÖLGESİNDE YER ALACAK

Bakan Yıldırım, teşvik kapsamında başvuracak havayolu firmalarına, söz konusu hatlarda haftalık en az 3 uçuş yapması kaydıyla, o hattı geliştirmesi için 2 yıl tek başına uçuş yapma hakkı vereceklerini söyledi. Bu kapsamda Süleyman Demirel Havalimanı da var. Bu sayede teşvikten yararlanmak isteyen firmaların teşvik kapsamındaki havaalanlarına haftada en az 3 uçuş yapacağını dile getiren Yıldırım, ''Teşviklerimiz ile Anadolu'nun her köşesinden İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya'ya karşılıklı uçuşlar yapılmaya başlayacak. Anadolu'nun her şehrini birbirine çapraz uçuşlarla bağlıyoruz. Böylece Siirt'ten Antalya'ya, Antalya'dan Muş'a uçakla gidilebilecek'' şeklinde konuştu.

Bu haber 1803 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...