“AKP zihniyetinin Isparta’ya bakış açısı ortaya çıkmış oldu”

12 Şubat 2013 18:47

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Bakan Yıldırım’ın Isparta’daki açıklamalarını “Karadeniz'de 42 km’lik bir yolun15 kmkısalması için 360 milyon TL harcayan zihniyetin, o yolun yarısı maliyetini bile bulmayacak Dereboğazı Yolu’nu ötelemesi, iktidarın Isparta'ya bakış açısını gösteriyor” yorumunu yaptı.

Isparta’ya 2 haftada 2 Bakan ve 1 Başbakan Yardımcısı geldi. Son olarak ilimizi ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bakan’ın Isparta programını değerlendiren MHP İl Başkanı İsa Yalçın, kafasında birçok soru işaretinin oluştuğunu söyledi. Hatta gelmeden birkaç gün önce gazetemize de “İnşallah sadece geldiğiyle kalmaz” açıklamasında bulunan Yalçın, Bakanın açıklamalarını “En azından birçok şey için başlangıcı olacak. Kötünün iyisi olarak değerlendirilebilir” dedi.

DEMEK Kİ BUGÜNE KADAR ISPARTA’DA BİR ŞEY YAPILMAMIŞ

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Yalçın, şöyle devam etti: “İşin sevindirici olan tarafının iş ve işlemlerin bugün itibariyle Isparta’da başlamış olmasıdır. Demek ki, bugüne kadar hiçbir şey yapılmamış. Bu Isparta için bir çözüm değil ama en azından başlangıç olmuş oldu. Bu durum kötünün iyisi olarak değerlendirilebilir. Bugün Dereboğazı yolunun 2015 Yatırım programına alınmış olması, fizilibilite çalışmalarının ucu açık bir şekilde yapılmış olması. Yolun belli kısımlarının duble yol, bazı kısımlarının normal yol yapılacak olması bunların hepsi soru işareti.

YOLUN BAĞLANMAMASI ISPARTALILARI DÜŞÜNDÜRÜR

Bizim daha önce söylediğimiz gibi Isparta - Antalya Dereboğazı duble yolu, Isparta - Konya duble yolu bunların hepsi Isparta'ya can verecek, heyecan verecek yollardır. Türkiye'nin her yerinde duble yollar yapılırken, Sayın Başbakan'ın da dediği gibi ülkenin 74 ili birbiriyle bağlanırken Isparta'nın bundan mahrum edilmemesi, Isparta'yı Antalya'ya, Isparta'yı Konya'ya bağlayan yolların yapılmaması Ispartalılar için düşündürücüdür.

VERİLEN TARİH BİZİ TATMİN ETMEDİ

Sayın Başbakan ‘Isparta'yı Antalya'ya bağlayan en kısa yol yapılacak dememiştir. En kısa zamanda yapılacak’ demiştir. Biz iktidar partisi Milletvekillerinin ve yöneticilerinin bunu çok iyi sorgulamasını ve bunun takipçisi olmalarını istiyoruz. Vermiş oldukları tarih de bizi tatmin etmemiştir.

ORTAYA ÇÖZÜM KOYMASI GEREKENLER BAHANE KOYDULAR

Dereboğazı yolu için Sayın Bakanın açıklamalarında şu var; aynı, Isparta iktidar milletvekillerinin söylediği Dereboğazı yolunun Isparta için öncelikli olmadığını ifade eden cümleleri var. Bilindiği gibi değişik bahaneler ortaya koymuşlardı. Oradaki bitki örtüsünü ortaya koydular, yolun çok maliyetli olduğunu ortaya koydular, bölgenin heyelan bölgesi olduğunu ortaya koydular. Tüm bu gerekçeler Türkiye'nin hiçbir yerinde bahane olarak görülmezken maalesef bunu söylemesi gereken iktidar partisinin Milletvekili değildir. Ancak, ortaya çözüm yollarını koyması gerekenler ortaya bu şekilde bahaneler koydular. Isparta için ekonomik anlamda hayati önem taşıyan bu yol için böyle bahaneler bahane değildir. Biz bu konuda çeşitli örnekler de verdik. Karadeniz'de 42 km’lik bir yolun15 kmkısalması için 360 milyon TL harcayan zihniyetin, o yolun yarısı maliyetini bile bulmayacak bu yolun ötelenmesi, iktidarın Isparta'ya bakış açısını gösteriyor.

BAKAN İHTİMALLER ÜZERİNDE DURDU

Bilindiği gibi, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ticaret ve Sanayi Odası yöneticilerine ‘30 yıldır alacağınızı almışsınız’ diye ifade etmişti. Bizde bunun için bu açıklamaları yapıyoruz. Bugün bu çalışmaların başlatılmış olması bir başlangıçtır ama yeterli değildir. Zaten Sayın Bakan da ifadelerinde ‘kesin yapılacak’ diye bir şey söylemedi. İhtimaller üzerinde durdu. Dolayısıyla, bunları önemli derecede kaydetmek ve üzerinde durmak mümkün değildir.

YOLUN YAPIMINI UZATACAKLAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM

Sayın Bakan ‘fizibilite çalışmalarına şuandan itibaren başlıyoruz’ dedi. Bilindiği gibi teşvikte de böyle olmuştu. Önce kriterleri belirleyip sonra teşvikleri ona uydurdular. Burada da bu yolun çok acil olmadığını, trafik yoğunluğunun pek fazla olmadığı gibi bir takım gerekçeler ortaya sürerek bu yolun yapımını uzatacaklar diye düşünüyoruz. Yani hiç umudumuz yok. İnşallah Sayın Bakan Dereboğazı yolunda seyahat ederken kanaat getirmiştir ki, Dereboğazı yolunun önemini görerek yolun yapımına en kısa zamanda başlanır. Bizler de bu yolun yapılması noktasında mücadelemize her zaman devam edeceğiz."

 

Bu haber 711 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...