EKOBİR, Uçkunla Mücadele İçin İlaçlamalara Başladı

13 Temmuz 2018 15:19

EKOBİR Kırıntı, Yukarı Gökdere, Serpil, Tepeli, Eyüpler ve Balkırı köylerinde, uçkunla mücadele için organik ilaçlama çalışmalarına başladı.

EKOBİR (Eğirdir ve Kovada Gölü Koruma Birliği) tarafından, Kovada Kanalı ile Kovada Kanalı civarında bulunan Kırıntı, Yukarı Gökdere, Serpil, Tepeli, Eyüpler ve Balkırı köylerinde, uçkunla mücadele için organik ilaçlama çalışmalarına başladı.

EKOBİR ve Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin, organik ilaçlamanın insan ve bitkilere kesinlikle zararı olmadığını ve EKOBİR ekipleri tarafından ULV makinesi ile yapılan ilaçlamaların, Eğirdir Kaymakamlığının destekleriyle, Eğirdir İlçe Tarım Müdürlüğünden sağlanan araçla gerçekleştiğini söyledi. Her gün yapılan uçkunla mücadele çalışmalarının yaz boyunca sürdürüleceğini, haftada en az iki gün olmak üzere kanal kenarındaki köylerde ilaçlama yapılacağını söyleyen Başkan Sezgin, önümüzdeki günlerde ikinci ilaçlama makinesinin temini ile Gelendost ve Yalvaç ilçelerinde de, göl kenarında bulunan köylerde ilaçlamalara başlanacağını bildirdi.

Başlatılan ilaçlama çalışmalarının sadece uçkun zararlılar için yapıldığını bildiren Başkan Mehmet Sezgin, asıl larva ile mücadeleye önümüzdeki yıl başlanacağını ve uçkunların larva döneminde yapılacak mücadelenin daha çok etkili olacağını sözlerine ekledi.

Bu haber 319 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...