“Turizmde eksiklikleri gidermemiz gerekiyor”

13 Temmuz 2018 15:28

Turizmci İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir, günübirlik gezi için gelinen yerlerde wc, otopark gibi küçük ama çok önemli eksikliklerin hala giderilememiş olmasından yakındı.

Turizmci İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir, Isparta’nın artık günübirlikte tercih edilen şehirler arasında yer aldığını söyledi. Bu potansiyele rağmen küçük ihtiyaçların henüz giderilememiş olmasından yakınan Özdemir, şöyle konuştu:

DEVLET GÜNÜBİRLİK İHTİYAÇLARI ÇÖZMELİ

“Zambak ile başlayan gül ile devam eden ve lavanta ile başlayan turizmimiz başladı. Sezon 15 gün erken başladı. Artık Isparta’da bu sezonu 6 aya çıkarmamız gerekiyor. Yaylalarda gülcülük yaparak bu süreyi uzatma şansına ulaştık. Örneğin Sorkuncak Yaylası’nda gül diktik ve görsellik oluştu.

Günübirlik yerlerimizde eksiklerimiz devam ediyor. Yetkililerle anlaşamıyoruz. Günübirlik wc, karavan, otopark ihtiyaçlarımız var. Bunları görmüyorlar. Biz köylüyü, köyde yaşayana pansiyonculuk yaptırmalıyız. Köylünün yapması gereken işleri, devlet olarak biz yapmaya kalkmamalıyız. Başarılı olamayız. Devletin yapması gereken günübirlik gelenlere ihtiyacı olan hizmetleri sunmak.

KEBAP TURİST ÇEKİYOR

Isparta fırın kebabı Türkiye’de hiçbir yerde yok. Pişirme usulü çok farklı. Adana, Konya’daki kebapların Isparta fırın kebabı ile benzer yönü yok. Isparta kebabı gastronomi turizminde yerini aldı. Artık bunun coğrafi işaret belgesini de almamız gerekiyor.”

 

 

Bu haber 271 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...