“Isparta ve Burdur illerinin yöneticilerinin ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket etmesi lazım”

14 Şubat 2013 17:15

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Vali Memduh Oğuz’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Vali Memduh Oğuz’un kendileri için ayrı bir önemi olduğunu ifade eden MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı; “Sayın Valimizin Burdur’da ilk valiliğini yapmış olması hasebiyle bizim için özelliği var.

Biz iki yakın il olarak üniversiteler arası işbirliğini yapıyoruz ve bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Burada Sayın Rektörümüz Hasan Hocayla çok sıkı ilişkilerimiz var. Üniversitelerimizin birimleri arasında bu ilişkimizi günden güne geliştiriyoruz. Birlikte ortak hedeflere doğru emin adımlarla yürüyoruz. Biz bu noktada Sayın Valimizden her zaman destek aldık, kendilerine huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Amacımız birlikte taş üstüne taş koymaktır” dedi.

İlim adamının ziyaretinden onur duyduğunu ifade eden Vali Memduh Oğuz; “Biz bir ilim adamının ilimize yapmış olduğu ziyaretten büyük memnuniyet duyarız. Bu ziyaretin Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un adını taşıyan bir ilim yuvasından yapılıyor olması bizi ayrıca memnun etmiştir. Mehmet Akif Üniversitemiz milli şairimizin adına yakışır bir şekilde çok şükür iddialı bir üniversite haline geldi. Burada söylemekten gurur duyuyorum, Mehmet Akif Üniversitemizin Rektörüne özel bir saygım vardır” dedi.

İki il arasındaki kardeşlik ve işbirliğinin artarak devam edeceğini belirten Vali Oğuz; “Isparta ile Burdur sadece coğrafik olarak baktığımızda kaderin birlikte hareket edin dediği iki il gibi görünüyor. Ulaştırma bakanımızın açıkladığı gibi Isparta-Burdur arasındaki yol devlet yolu ağına alındı ve inşallah en kısa zamanda da duble yol olarak standardı yüksek bir yol haline getirilecek. İki en yakın il, standardı yüksek bir yolla daha kısaltılmış olarak birbirine bağlanmış olacak. Dolayısıyla bir büyük şehirdeki iki mahalleden daha kısa bir hale gelecek bu iki il. İnşallah bu yol bitirildiğinde bu alanda ortak yatırımlarda olacak. Örneğin TOKİ’nin yapacağı bir takım yatırımlar hem Isparta’ya, hem de Burdur’a hitap edecek şekilde orta noktalarda olabilir.   

Bir başka kader birlikteliği şurada da görülüyor; bakın Isparta için en önemli konulardan bir de Dereboğazı yolu diyoruz. Dereboğazı yolunun önemli bir bölümü de esasında Burdur sınırlarından geçiyor. Yani biz Isparta-Antalya yolu yapılsın derken Burdur il sınırındaki yolda yapılmış oluyor. Yani sizi hep birlikteliğe itiyor, coğrafya, şartlar, kader. O bakımdan Isparta ve Burdur illerinin yöneticilerinin ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket etmesi lazım” dedi.

Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.      

             

Bu haber 703 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...