‘Yeni Bakandan umutluyuz’

15 Temmuz 2018 14:35

Meyvecilik Uzmanı AK Parti İl Başkan Yardımcısı Abdullah Kankaya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın başına getirilen Bekir Pakdemir’den çok umutlu olduklarını söyledi. Tarım Bakanlığı’nda yapısal değişiklikler beklediklerini belirten Kankaya, şöyle konuştu:

 “Bakanların listesine baktığımız zaman, başarılarına baktığımız zaman insan kolay kolay özel sektörde bir yere gelmez. Özel sektörde torpille bir yere gelinmez.  Çok iyi bir hükümet kurulduğuna tam kalbimle inanıyorum. Sayın Bakanımızın CV’si Tarım Bakanlığı adına umut veriyor. Geçmişten bu yana bazı uygulamalar vardı. Sağlık Bakanlığına doktor haricinde bir kişiyi atamazlar. Ama tarıma her türlü insan atanıyor. Bu bir gariplik, bir sıkıntı. Ama sayın Bekir Pakdemir bakanımızın gıda sektörü içerisinden geliyor olması, özel sektörden gelmesi , tarımın içerisinden geliyor olması büyük bir avantaj.  Bakan orayı yöneten organizatördür. Bundan sonra önemli olan altının doldurulması. Alt kısmın iyi doldurulması gerekiyor. Bu doldurulduğu zaman ben çok ümitliyim.

Hükümetin her konuda desteği  var. O kadar çok destek var ki. Madem o kadar para veriliyor bazı yapısal değişikliklerin mutlaka yapılması gerekiyor.”

 

Bu haber 358 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...