Gülbirlik’li öğrenciler İspanya’da Isparta’yı tanıttı

14 Şubat 2013 17:16

“Kültürlerimizin Buluştuğu Yerde Buluşalım” adlı comenius projesi toplantısına katılan Gülbirlik İlkokulu proje ekibi İspanya’nın Fuensalida  kentinden ilimize döndü.

02-10 Şubat 2013 tarihleri arasında İspanya’nın Fuensalida kentinde gerçekleştirilen proje toplantısına Litvanya,Polonya,İspanya,Bulgaristan,Yunanistan, Hırvatistan İngiltere,İtalya’nın yanı sıra ilimizden Gülbirlik İlkokulu katıldı.

Proje kapsamında İspanya’nın halk oyunları,geleneksel müziği yöresel mutfağı, ve kültürel yapısı tanıtıldı.Gülbirlik İlkokulu’ndan okul müdürü Muzaffer Sarışahin, öğretmenler Hüseyin Kahraman ve Salih Çatal ‘ın katıldığı çalışmada ilimizin tarihi ve doğal güzellikleri ,folklorik yapısı  tanıtıldı.Ayrıca Isparta’da eğitim-öğretim çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Proje sorumlusu ve okul müdürü Muzaffer Sarışahin “Comenius projesinin bu ikinci toplantısı ile İspanya’nın ve Fuensalida  kentinin kültürel yapısı ile tarihi ve doğal güzelliklerini yakından tanımış olduk. Ülkemizin ve Isparta’daki  eğitim-öğretim sistemi ile tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtma imkanı bulduk.Bu amaçla hazırlamış olduğumuz sunuları ve dökümanları ilgili ülkelerle paylaştık.Özellikle bu ziyaretimizde yöresel halk oyunlarımızdan zeybek, alyazmalım, çoban tanıtıldı. Halk oyunları kıyafetleri ile ilgili bilgiler verildi.Isparta hakkında katılımcı ülke öğrenci ve öğretmenleri bilgi sahibi oldular.Proje toplantısından elde ettiğimiz bilgileri öğretmen arkadaşlarla paylaşma imkanı bulacağız.” dedi.

Öğretmen Hüseyin Kahraman ise “İlk defa böyle geniş kapsamlı bir proje içinde yer aldım. Çok yararlı bir proje toplantısı idi. İspanya ve Fuensalida kentini, bu kentte yapılan eğitim-öğretim çalışmalarını yakından tanıdım.”dedi.

 

 

 

Bu haber 1008 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...