“Cumhuriyeti yıkmaya hiçbir gücün yetmeyeceği açıkça görülmüştür”

16 Temmuz 2018 18:23

Isparta Barosu Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, 15 Temmuz’un yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz şehitlerine  Allah’tan rahmet dileyen ve gazileri anan Gökmenoğlu,  şu açıklamayı yaptı:

“Cemaat, tarikat ve benzeri oluşumların devlet içinde fırsat verilmemesi gereken yapılar olduğunu uzun ve karanlık bir gece bize bir kez daha göstermiştir. Bundan sonra da devletten bu ve benzeri yapılanmalar temizlenerek; kurum, kuruluş, siyaset ayrımı gözetilmeksizin mücadeleye devam edilmelidir.

Benzer olayların tekrar yaşanmaması için Türkiye Cumhuriyeti Devletine sahip çıkmak, hukuka ve demokrasiye inanmak ve korumak gerekir. Hukuka sahip çıkmak, demokrasiyi egemen kılmak, liyakati üstün tutmak devlet olabilmenin asli unsurudur.

Bizler avukatlar olarak her zaman Cumhuriyetimizin, demokrasimizin ve anayasada yer alan laik demokratik, sosyal hukuk devleti ile bölünmez bütünlüğümüzün daima yanındayız. 

15 Temmuz 2016 da vatanımızı ve demokrasimizi koruma mücadelesinden milletimiz başarıyla çıkmıştır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milletimizin kurduğu Cumhuriyeti yıkmaya hiçbir gücün yetmeyeceği açıkça görülmüştür.

15 Temmuz’lar yaşamamak için hukuk devletini üstün tutmamız, yargıyı bağımsız ve tarafsız kılmamız, her kademede liyakati esas almamız gerektiğine inanıyoruz.

Vatanına, devletine, demokrasiye, bayrağına, milli egemenliğine ve milli birliğine sahip çıkarken, darbe girişiminde şehit olan kahramanlarımıza, 15 Temmuz'un yıldönümü vesilesiyle bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi saygıyla anıyor, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyoruz.

 

Bu haber 288 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...