“ŞEHİTLER ÖLMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ”

17 Temmuz 2018 14:47

Valilik tarafından organize edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi.

Milli Birlik Yürüyüşüyle başlayan etkinlikler Valilik önündeki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelindi.  saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması, Kur'an-ı Kerim tilaveti, duaların edilmesi ve sinevizyon gösterileriyle devam etti. Ayrıca mehteran gösterileri ilgiyle izlendi.

Törene Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Milletvekilleri Recep Özel ve Mehmet Uğur Gökgöz, Garnizon Komutanı Piyade Albay Ferat Vural, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Baro Başkanı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan, İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, MHP İl Başkan Yardımcısı Osman Sinan, MHP Merkez İlçe Başkanı Akif Çapraz, Ülkü Ocakları Başkanı Umur Güzerin ve ellerinde Türk Bayraklarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.

Alanda toplanan vatandaşlar, FETÖ terör örgütü ve hain darbe girişimine lanet yağdıran sloganlar atarak yuhalarken, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' dediler.

İDAM SLOGANLARI ATTILAR

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaptığı konuşma canlı yayında vatandaşlara izletildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dev ekrandan izleyen vatandaşlar, zaman zaman konuşmaları alkışlayarak, FETÖ terör örgütü mensuplarına yönelik atılan 'İdam' sloganlarını yinelediler.

“MİLLETİMİZ TANKLARIN ÖNÜNE GÖVDESİNİ SİPER ETTİ”

Vali Şehmus Günaydın, FETÖ'cü hainlerin, milletin büyük cesareti karşısında hak ettikleri şekilde dersleri aldıklarını ifade etti. Vali Günaydın, "Milletimiz tankların önüne gövdesini siper etti. O gece bir arada olduğumuz için bu hainler amaçlarına ulaşamadılar. Bu millet tarihte şunu da gösterdi; normalde tanklar insanları ezerdi, fakat 15 Temmuz gecesi milletimiz o hainlerin tanklarını ezdi.. Hainleri adalete teslim ettik, hukuk içerisinde muamele gördüler. Bir güvenlik uzmanı 'Hainler bu bahsedilen illerden büyükşehirlere ulaşmış olsaydı, şehit sayımız Allah muhafaza 250 değil 10 bini bulur' demişti. Bu nedenle Ispartalı hemşerilerimizin ve ülke genelindeki milletimiz, gösterilen cesaret ile birçok vatandaşımızın da hayatını kurtarmış oldu. Bu hainler şunu çok iyi bilmelidir; bu cennet vatan, aziz topraklar, bu devlet, bayrak, ezan için seve seve şehadet şerbetini içerek, kefensiz yatmaya gönüllü milyonlarca vatandaşlarımız var” dedi.

“BÜYÜK ÜLKE OLMAK İÇİN OSMANLI RUHUYLA HAREKET EDECEĞİZ”

AK Parti Milletvekili Recep Özel ise yaptığı konuşmada, o gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde Türk milletinin özgüven kazandığını söyleyerek,  "Milletimiz, bu özgüven sayesinde, 1960 ve 1980 darbelerinde önünde duramadığı tankların önünde, 15 Temmuz gecesi göğsünü siper etti. Artık önümüze bakacağız. Büyük ülke olmak için Osmanlı ruhuyla hareket edip, dünyaya hakim olacağız" şeklinde konuştu.

“İŞTE MİLLET BURADA”

AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz ise, "FETÖ'cüler Türk bayrağımızı indirmek istedi, indiremediler, ezanımızı dindirmek istedi, dindiremediler. Bu milleti bölüp parçalamak isteyen, dış güçlerle beraber hareket eden FETÖ'cü hainler buna yeltendiler, ancak Başkanımızın milletimize bir işaretiyle, şehir meydanlarına akın eden milyonlar darbeye 'Dur' dedi. Zannettiler ki; bu millet namludan, tanktan, toptan, silahtan korkacak.

Siz bu milleti tankla, topla, uçakla, helikopterle, silahla korkutabileceğinizi mi zannettiniz. İşte, millet burada" dedi

BU ÜLKENİN VE BU MİLLETİN NE OLDUĞUNU GÖRDÜLER…

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da,"15 Temmuz Anadolu'da Türk milletinin yaşamasını ve bizim anavatanımızı, anayurdumuzu olan bize hak görmeyen bu yabancı düşmanların ve dış güçlerin yapmış olduğu bir harekettir. Tabii ki bir maşa kullanmaları gerekiyordu; o da FETÖ ve PKK ile bu işi sağlamak istediler ama bu ülkenin ve bu milletin ne olduğunu gördüler. Bundan sonra da Anadolu'nun, anavatanın Türk milletinin olacağına şahit olacaklar. Bu 15 Temmuz'da bir kez daha ortaya çıkmıştır" diye konuştu.

“15 TEMMUZ BENİM İÇİN ÇOK FARKLI BİR GÜN”

15 Temmuz Gazisi  Burak Kocabaş konuşmasında, yüce Türk milletin o gece göğsünü siper ettiğini söyleyerek, “15 Temmuz'da Heybeliada Askeri Deniz Lisesinde mezuniyetim vardı. Böyle bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. 15 Temmuz benim için çok farklı bir gün. Şerefli üniformamı son kez giydiğim bir gün. Bana hain FETÖ'cüler bu kadar eğitim almış, bu devletin bu kadar ekmeğini yemişken bunlar, şerefli üniformamızın farkında olamadılar. Kendi şerefsizlikleriyle o üniformamızı kirlettiler. Allah bu millete tekrardan böyle günleri yaşatmasın” dedi.

 

Bu haber 286 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...