BAL TAKIMLARI TFF’YE TEPKİLİ

18 Temmuz 2018 15:01

2 olan yabancı hakkı 1’e düşürülürken  1990 doğumlu ve üstlüler kontenjan olacağı bildirildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Futbol İcra Kurulu, TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Amatör İşler Kurulu Başkanı Ali Düşmez başkanlığında İstanbul'da toplandı. Toplantıda çıkan kararlar Bölgesel Amatör Lig takımlarını, futbolcuları ve antrenörleri üzdü.

2018-2019 sezonunda BAL ve Yerel lig takımlarında oynamasına izin verilen 2001 ve daha büyük doğumlu 2 (iki) yabancı futbolcu sayısı ise 1'e(bir) indirildi. 2002 ve daha küçük doğumlu yabancı futbolcu sayısının ise 2 (iki) olarak devam etmesi kararlaştırıldı.

2018 - 2019 sezonunda BAL ve Yerel Lig takımlarında 1990 doğumlu ve daha büyük futbolcular, 'yaşı büyük futbolcu' statüsünde oynayabilecek ve 18 kişilik müsabaka isim listesinde yaşı büyük en fazla 5 (beş) futbolcu yer alabilecek.

Alınan kararların ardından Bölgesel Amatör Lig  takımların büyük bir çoğunluğu TFF’ye tepki gösterdi. Kararın iptal olması için çoğu kulüp sayfasından karara tepki gösterirken TFF’ye dilekçe yazarak, “Biz transferlerimizi yaptık. 2 yabancı futbolcu transferi yaptık. Geçen yıl 1988 doğumlular kontenjanda bu yıl 1989 olması beklerken 1990 doğumlular kontenjana çekildi. Çoğu kulüp mağdur. Bu kararlar daha önce alınsaydı çoğu kulüp mağdur olmazdı” diye sitem ettiler. Süper lig de 11 yabancı, amatör de 28 yaş sınırı! Tebrikler TFF... Şu memlekette spordan geçinen evine ekmek götüren TÜRK futbolcusunu artık rahat bırakın, yazıktır günahtır. Düşünmeden kafalarınıza göre yaptığınız bu statülerin Türk futboluna gram yararı yok, bu şekilde Türk futbolu gelişmez!. Açıklanan yeni statüye göre şuan tam 52  Bölgesel Amatör Lig kulübü ciddi şekilde mağdur durumda olacak. Eğer olurda yeni statü TFF tarafından tescillenirse tahminen  115 futbolcu ve  28 yabancı futbolcu kontenjan sorunu yaşayacak..!” diye sitem ettiler.

 Kırıkkale Büyük Anadolu Spor Teknik Sorumlusu Harun Aydoslu açıklanan statü hakkında önemli açıklamalarda bulunarak şunları söyledi ;

TFF Amatör liglerin planlanması ile aldığı kararın bizler gibi büyük bir camiayı temsil eden büyük beklentiler ve hedefler için ciddi bütçelerle kurulan bir çok futbol takımını ve bu oluşum içerisinde görev alan bir çok unsuru mağdur edeceği aşikardır. Bu ligde beş sezondur aralıksız görev yapan bir teknik adam olarak sezon ve takım planlamasını yaparken çok zorlandığımı belirtmek isterim. Çok zor şartlarda ayakta kalmaya çalışan lig yarışı içerisinde beklentilere cevap verecek kadro oluşturmaya çalışan statüsü belli olmayan, mukavele yaparken her iki tarafın kaygı ve tedirginlik yaşandığı yapılan protokol veya anlaşmanın federasyon nezdinde bir geçerliliğinin olmadığı, bilgi kirliliğinin hat safhada yaşandığı bir ortamda doğru iş yaparak hedefe oynayan bir takım oluşturmanın zorluğunu yaşıyorum.

Sadece bir sene evvelki statü ve planlamadan yola çıkarak program ve takım yapmanın bizleri çok yorduğunu işimiz dışında da bir çok mesele ile uğraştığımızı belirtmek istiyorum. Bu mağduriyetimizi her ortamda yetkili kurumlara iletme adına gayretlerimiz oluyor. Eminim benim yaşadıklarımı ve belirsizlikten doğan mağduriyetleri bu ligde yer alan kulüpler Teknik adamlar futbolcular yöneticiler fazlasıyla yaşamaktadır.

Türk futbolunun içersinde futbolcu ve Antrenör olarak otuz beş senedir görev alan bir spor adamı olarak alınan bu kararın normal akış ve statü değişikliğinin aksine bir karar olduğunu ve bu kararla bizler gibi bir çok kulübün ve futbolcunun mağduriyet yaşayacağının bilinmesini isterim. Temennim beklentim umudum alınan bu yanlış kararın tekrar gözden geçirilerek, erken yayınlanan statüsü ile yaşanan mağduriyetlerin an aza indirilmesidir.

Eminimki TFF yetkili mercilerinin bu beklentilere cevap verecek düzeltmenin en kısa zamanda alınacağı yönündedir. Bizlerin de her zamanki birinci görevi ülke futbolunu bir adım öne taşımak için bilgi birikim ve fikrimizi dile getirip o doğrultuda fair play içerisinde takımımızı müsabakalara hazırlamak olmalıdır.

 

Bu haber 331 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...