“Bu karar tekrar gözden geçirilmeli”

18 Temmuz 2018 15:07

Isparta Davrazspor Transfer Şube Sorumlusu Osman İpekçi, Türkiye Futbol Federasyonu’nun oyuncu kontenjanları nedeniyle aldığı kararla ilgili açıklama yaptı. İpekçi, “Bütün takımlar transferi bitirmiş bir dünya para harcamışken statü değiştirmek çoğu kulübü zor durumda bırakır. Kulüplerin ve futbolcuların zarar görmelerine izin verilmemelidir” dedi.

                Isparta Davrazspor Transfer Şube Sorumlusu Osman İpekçi, TFF’nin Bölgesel Amatör Lig’de kontenjan  yaşının düşürmesi  ve yabancı futbolcu sayısının da 1’e indirilmesi nedeniyle bir açıklama yaptı.

İpekçi, “Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı karara göre 2018-2019 sezonunda BAL ve Yerel lig takımlarında oynamasına izin verilen 2001 ve daha büyük doğumlu 2 (iki) yabancı futbolcu sayısı ise 1'e(bir) indirildi. 2002 ve daha küçük doğumlu yabancı futbolcu sayısının ise 2 (iki) olarak devam etmesi kararlaştırıldı.

2018 - 2019 sezonunda BAL ve Yerel Lig takımlarında 1990 doğumlu ve daha büyük futbolcular, 'yaşı büyük futbolcu' statüsünde oynayabilecek ve 18 kişilik müsabaka isim listesinde yaşı büyük en fazla 5 (beş) futbolcu yer alabilecek.

                Tüm Türkiye’deki takımlar bu kararı yanlış buluyor. Biz de şu anki statüye göre 1 futbolcumuz kontenjana takılıyor. Allah’tan bir yabancı futbolcu transferi yaptık.  BAL da kontenjan kalkmalı.  Bütün takımlar transferi bitirmiş bir dünya para harcamışken statü değiştirmek çoğu kulübü zor durumda bırakır. Kulüplerin ve futbolcuların zarar görmelerine izin verilmemelidir” açıklamasında bulundu.

                 

Bu haber 360 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...