LAVANTA DİYARI KUYUCAK’IN POPÜLÜTESİ SÜRÜYOR

18 Temmuz 2018 15:10

Kuyucak köyünde lavanta tarlalarının mor renge bürünmesiyle ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor. İnsanların eşsiz manzarayı görmek için akın ettiği köye, bu yıl 150 bin dolayında ziyaretçi beklenirken hafta sonunda Kuyucak yolu TEM otobanını aratmıyor.

                Isparta'nın Kuyucak köyünde, 1975 yılında Fransa'dan getirilen 30 kök fideyle üretimine başlanan ve son 4 yıla kadar sadece aromatik bitki olarak değerlendirilen lavanta, sosyal medyada paylaşılan fotoğrafların ve tanıtımların ardından turizm açısından popüler hale geldi..

                Sadece Fransa'nın Provence bölgesinde görülebilen bu doğal güzelliğin Isparta'da da olduğunu duyan fotoğraf sanatçıları, doğa severler köye akın etmeye başladı. Gün geçtikçe adını duyuran Kuyucak köyündeki lavanta tarlaları, evlenecek çiftlerin de düğün fotoğrafı çektirdiği mekan oldu.

Kuyucak köyünde lavanta tarlalarının mor renge bürünmesiyle köye, bu yıl 150 bin dolayında ziyaretçi bekleniyor..

Köy halkı, lavantadan üretilen bal, gelin tacı, kurutulmuş lavanta çiçeği, sabun, parfüm çeşitleri ve lavanta yağı gibi birçok ürünün yer aldığı stantlarını sabah erken saatte açarak hava kararıncaya kadar satış yapıyor.

                Özellikle hafta sonu Kuyucak’a giden vatandaşlar, mor renge kavuşmak için bir hayli yoğun çaba sarf ediyor. Hatta bazı vatandaşlar, Kuyucak yolunda TEM otobanın da daha fazla trafik olduğunu söylüyor.

                Bir vatandaş ise “Bu ne Lavanta'ymış be arkadaşlar, 15 Temmuz Pazar günü Kuyucak köy yolu trafiğinin yanında İstanbul tem otoban bağlantı yolu trafiği hiçbir şey. 5 kilometrelik kuyruklar vardı. Köyün her iki girişinden Jandarma görevlileri köy içine araç girişini yasaklıyor. Ama yine köyün toprak yollarından kaçak giriyorlar hani derler ya iğne atsan yere düşmüyor. İşte öyle bir durum vardı. Türkiye'nin dört bir yanından her türlü araçlarla 10 bin kişiden az değildi” dedi.

 

Bu haber 435 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...