“Kimse zorla sendika üyesi yaptırılamaz”

19 Temmuz 2018 15:26

Belediye-İş Sendikası Isparta Şube Başkanı Cemal Kurt, Hak-İş’i ima ederek bazı kurumlarda sendikal baskı yapıldığını ileri sürdü.

Kurt, basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

     “Türk-İş 31 Temmuz 1952 Tarihinde 10 Sendikanın bir araya gelmesiyle Türkiye genelinde faaliyete başlamıştır. Türk İşe bağlı olarak Belediye İş Sendikası da Türk isminin Türk Bayrağının olduğu her İlde, İlçede, Beldede işçi sınıfına dönük olarak Onurlu, Gururlu bir şekilde Faaliyetlerini Sürdürmektedir.

              Belediye-İş sendikası  hiç bir siyasi partiden ve siyasetçiden  icazet almadan çalışıp, 24 saat çalışanların yanında olan bir kuruluştur. Belediye İş Sendikası gücünü işçiden ,üyelerinden alan hiç bir siyasi parti ile bağlantısı olmayan bir kuruluştur. Kendisini Sendikacı zannedenler, birilerinin gölgesinde geçinenler, Taşeron işçiye kadroyu biz verdik diyecek kadar ileri gidiyorlar. Kadro bize Sayın Cumhur Başkanımızın ,Başbakanımızın ve Çalışma Bakanımızın talimatlarıyla kadro verilmiştir. Üyelerimize bu fırsatı veren ülke büyüklerimize teşekkür ederim. Belediye iş sendikasının kadro talebi bu şekilde değildi. Beklentimiz Belediyelerdeki Şirketler, Taşeronlar ve Mevsimlik işçiler dahil tamamının tek bir çatı altında toplanarak daimi işçi kadrosu verilmesiydi. Daha önce Belediyelerdeki işçilere de kadro bu şekilde verilmişti. Bizde hükümetimize takdir ve teşekkürlerimizi bildirmiştik. Kadro alınmasında çok mücadele ettik diyenler özellikle Belediyelerde ve Özel idarelerde çalışanları sadece statü değişikliğine yani taşerondan belediye iktisadi şirketlerine geçmeleri sağlandı. İşçiler öncelikle kadro ister nedeni ise iş güvencesidir ,kadroya geçmekle birlikte ücret ve sosyal yardımlarını ve ikramiyelerini 6772'ye göre almak ister. Gelecekleri güvende olsun, çocuklarına daha iyi bir gelecek sağlamak ister. Belediye şirket işçileri Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN dan bütün şirket işçilerinin de kadroya geçirilme konusunda yardımlarını bekliyoruz. Biz Belediye İş Sendikası olarak şirketlerde çalışan üyelerimize de kadro verileceğine inanıyoruz. Çalışmakta olan şirket işçilerine bu kadro verilirse bizler yine daha önceki gibi Takdir ve Teşekkürlerimizi sunarız.

             Kendisini Sendika Başkanı zannedenler Belediye İş Sendikasının yapmış olduğu Toplu İş Sözleşmesinden maaş almaktadırlar. Çok üyeye sahip olduğunu söyleyen sözde sendikacı 2014 yılında 15 üyeyle faaliyete başladığını yazmış. Şimdi üye sayısı belediyede 20 bile olamamıştır.2500 üyem var diyen sözde Sendikacı neden Belediyede çalışıyor? Neden Belediye İş Sendikasının yaptığı Sözleşmeden faydalanıyor.

           Belediye iş sendikasının Isparta da 1857 üyesi var ve ben  Profesyonel Sendika Başkanı olarak Çalışmaktayım. Ben, yönetimim, Delegelerimiz  ve iş yeri temsilcilerimiz hep seçimle gelmişlerdir.Yine Kendisini Sendikacı zanneden kişiyi hangi iş yerinde kim seçmiştir? Şube başkanı veya il Başkanı olarak hangi seçim kurulundan mazbata almıştır.

           Sendikalarda kısmen sivil toplum örgütleridir. Yöneticileri ve Temsilcileri seçimle gelir.İşçi Kendisini temsil edecek kişileri kendisi seçer.

           İş yerlerine gidip ben  Bu partinin adamıyım bize üye olun diyip, kurumlarda kadroyu biz verdik şeklinde doğru olmayan sözlerde işçileri ve işvereni etki altında bırakıyorlar. Aynı zamanda taraf olduğunu söylediği siyasilere de zarar veriyorlar. Tüm çalışanlar aklı başında insanlardır.neyin ne olduğunu bilirler. Anayasamızda da yazdığı gibi hiç bir kimse sendika zorla üye yaptırılamaz ve zorla çıkartılamaz. 2006-2008 yılları arasında Isparta belediyesinde çalışan işçilere sendika değiştirme konusunda baskı yapanlardan birisi olan sözde sendikacı bu baskılardan dolayı hala yargılanıyor. Basında ve kamuoyunda ben sendikacıyım diye açıklama yapan sözde sendikacı mahkemede hakim sorduğunda belediye asfalt şantiyesinde işçiyim diyor. Hiç bir zaman doğruyu konuşmuyorlar, kamu oyunu yanıltıyor insanları kandırıyorlar.

Üyelerimizin ve Kamuoyunun bilgilerine sunarım.”

 

 

Bu haber 389 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...