Bayramlıklar Rus Pazarı’ndan

15 Ağustos 2012 22:25

 

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar dün gün soluğu Rus Pazarı’nda aldı.

 

19 Ağustos Pazar günü başlayacak olan Ramazan Bayramı öncesi vatandaşlar bayram alışverişini eski adıyla Rus Pazarı yeni adıyla Davraz Mahallesi Çarşamba Pazarından yaptı.  Her yıl olduğu gibi yine vatandaşlar bayramlıklarını temin edebilmek için bu pazara koştu.

Her yıl olduğu gibi bu yılda orta ve alt gelir grubunda yer alan vatandaşların bayramlık ihtiyacı için adresleri Rus Pazarı oldu. Giyimden şekere, kolonyadan yiyeceğe kadar tüm ürünlerin bulunduğu Rus Pazarı, dün sabahtan itibaren vatandaşlarla dolmaya başladı. Pazardaki yoğunluk öğle ve akşam saatlerinde artarak devam etti. Ramazan ayı olmasına rağmen pazardaki yoğunluk bir hayli fazlaydı. 3 TL’den 50 TL’ye kadar her türlü giysi ve ayakkabı çeşitlerinin bulunduğu pazarda vatandaşlar maddi durumlarına göre alışverişlerini yaparak bayramlıklarını aldılar.

Durumdan memnun olan vatandaşlar; “Biz, öyle mağazalardan alış veriş edip, 100 – 200 TL’ye bir giysi alacak kadar zengin olan kişiler değiliz. Onun için bu pazara geliyoruz. Bu pazarda 1 TL’ye bile giysi var. Bizde ekonomik durumumuz iyi olmadığı için bu pazara geliyoruz ve istediğimiz türde bayramlığımızı buradan alıyoruz” dediler.

OKUL İHTİYAÇLARINIDA

RUS PAZARI’NDAN

KARŞILIYORLAR…

Bu arada vatandaşlar Rus Pazarından sadece bayramlıklarını değil okul ihtiyaçlarını da karşılıyor. Burada satılan okul ihtiyaçlarının mağazalara göre daha uygun olduğunu belirten vatandaşlar, bu nedenle öğrenci pantolonu, gömleği vb. ihtiyaçlarını Rus pazarından karşılıyor.

 

Bu haber 2986 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...