SPOR YAZARI METE EKİZ YAZDI

19 Temmuz 2018 15:29

Bölgesel Amatör Lig’de alınan son kararlar artık hem futbolculara hem de kulüplere yeter artık dedirtti. Kontenjan kuralı için her sene kalksın diyorduk ama bir yandan da alışmıştık artık ya da kabullenmiştik. Federasyon artık neyi yetersiz ya da yanlış gördüyse yeni çıkardığı kararlarla birlikte 90 doğumlu futbolcuları kontenjan saydı, yabancı sayısını bire indirdi, genç topçuları bile bitirdi bu sene herkes 99’lu oyuncu bakarken 2001 doğumlu kuralıyla bile kulüpler o konudan darbe yedi.

Kontenjan koyulmasında ki sebep bazı futbolcuların aldığı astronomik rakamlar fakat bu astronomik rakamlar zaten bu kontenjan kuralından sonra ciddi şekilde artış gösterdi. Ayrıca piyasada futbolcu yok, Bölgesel Amatör Lig’de yeni jenerasyon yetişmiyor ki şuan ki aktif jenerasyonda beğenmediğiniz amatör küme takımlarının meyvesi olan oyuncular ama aradan yıllar geçti artık onlarda 30lu yaşlara geldi. Şuan BAL’da forvet yok evet 2-3 istikrarlı isim dışında BAL’da Türk forvet bulunmuyor. BAL’da 10 numara pozisyonunda oynayan futbolcu kalmadı doğru dürüst dediğim gibi yetişmiyor. Bir takım şampiyonluğa oynayacak diyelim 2001 oyuncularla nasıl şampiyonluğa gidebilir ? Adam keyfinden kontenjan oyuncu almıyor zaten mecburiyetten alıyor. Kontenjan kuralı en başta şöyle revize edilse işte o zaman oyuncu yetişir ; Kontenjanın komple serbest bırakılıp sadece tek şart koyulması bunun için yeterli bu şartta genç iki oyuncuyu ilk 11’e koyacaksınız dersin sonrasında serbestsiniz derseniz hem ligde kalite artar hem de yeni oyuncular gerçekten yetişmiş olur hem kulüpler astronomik rakamlar vermez hem de piyasa oyuncu kazanır. Bu kural öyle bir kural ki Ankara 2.Amatör Kümede ki takımı bile etkiliyor,2.Amatör Kümeye zevkine girmiş bir takım kadrosunda 16-17 yaşlarında bir oyuncu oynatacak düşünsenize saçmalığı ligin adı hem amatör yani hobi için hem de alınan kararlar profesyonel kararlar nasıl oluyor bu iş ?

Ayrıca amatörün üzerinde lisans masrafı vs bir ton yük var kulüplerin geliri yok, bir kere de şu takımlara nasıl gelir yaratabiliriz, oyuncular için ne yapabiliriz diye niye düşünmüyorsunuz ?

Ve TFF’nin şu ayrımı artık kesin olarak yapması lazım Bölgesel Amatör Lig ile Yerel Amatör Liglerin kesin olarak ayrı düşünülüp planlaması gerekli, sezon boyu bir maça gelmeyen yetkililer bu takımlar hakkında bu kadar kolay karar vermemeli ayrıca statüyü Temmuz’da açıklamak ne demek Nisan ayında lig biter bitmez kulüpler uyarılsa şimdi bu tepkiyi almayacaktınız, gerçi ligin başladığı hafta statü açıklandığına şahit olduk fazla da beklentimiz yok ama oyunculara kelepçe vuran bu kontenjan olayının kesinlikle çözüme kavuşması gerekli, Milli takıma amatör takımlardan oyuncu çıkmaz bu kararları Profesyonel Liglerde vermeniz gerekirken adı “amatör” olanlar liglerde vermeniz saçmalıktan başka bir şey değil…

Bu haber 355 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...