Yapılandırmada Son gün 31 Temmuz

19 Temmuz 2018 15:39

Hükümet tarafından kamu borcu olan vatandaşların rahat bir şekilde borçlarını ödemesi noktasında çıkarılan 7143 sayılı yeniden yapılandırma fırsatı devam ediyor.

SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz, borçluların 31 Temmuz tarihine kadar yapılandırma fırsatından yararlanabileceklerini söyledi. Hükümet tarafından kamu borcu olan vatandaşların rahat bir şekilde borçlarını ödemesi noktasında çıkarılan 7143 sayılı yeniden yapılandırma fırsatı devam ediyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz, yapılandırmanın detaylarını şu şekilde açıkladı. Karagöz, “Yapılandırma bildiğimiz gibi 18 Mayıs 2018 tarihinde 7143 sayılı kanun yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu kanundaki SGK’ya ait tüm işverenlerimizin prim borçları bağkur kapsamında çalışan sigortalılarımızın prim borçları aynı zamanda bağkurun içinde bulunan EK5, tarım ve çalışan sigortalılarımızda dahil olmak üzere tüm prim borcu bulunan SGK’ya borcu olan işverenleri kapsayacak şekilde bir yapılandırma çıktı ayrıca bu yapılandırmayla ilgili sadece prim borcu olan vatandaşlarımızla ilgili değil rucu alacak olan kurumumuza borçlu olan vatandaşlarımıza emekli olup da daha sonra sahte sigortalılık yada sağlıktan yararlandıkları diğer alacaklarla ilgili SGK’ya borcu olan vatandaşlarımızla ilgilide geniş kapsamlı bir yapılandırma çıktı bu yapılandırma 2 ayda bir ödemeli 36 aya varan bir taksit imkanı getirildi. Bu imkanda peşin ödemede vatandaşlarımıza bundan önceki çıkan yapılandırmalardan biraz daha avantajlı olarak peşin ödemeleri halinde yüzde 90’a yakın prim faiz alacaklarını silerek ödenmesi gibi kolaylık getirildi. Bunları vatandaşlarımızın 31 Temmuz’a kadar mutlaka kurumumuza yada kurumumuzun merkez müdürlükleri var oralara da müracaat ederek yapılandırmak için başvurabilirler.” Dedi.

 

 

Bu haber 342 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...