“LPG’li araçlar canlı bomba gibi geziyor”

20 Temmuz 2018 15:44

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Burak Büyükaşıcı, sızdırmazlık raporu düzenleme yetkisinin LPG dönüşümü yapan firmalara verilmesinin yanlışlığına dikkat çekti.

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Burak Büyükaşıcı, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’un ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. LPG’li araçların vize öncesi sızdırmazlık kontrolünün Makine Mühendisleri Odalarınca yapıldığını belirten Büyükaşıcı, bu yetkinin LPG dönüşümü yapan özel firmalara verilmesinin yanlışlığına dikkat çekti. LPG sızdırmazlığı konusunda kontrol mekanizmasının ortadan kaldırıldığını ileri süren Büyükaşıcı, şöyle konuştu:

“Sızdırmazlık raporu önceden Makine Mühendisleri Odası’nca veriliyordu. Şu an LPG’li araçlar canlı bomba olarak trafikte dolaşıyor. Muayene öncesinde dönüşüm yapan firmalar sızdırmazlık raporunu düzenliyor. Kontrol etmeden, rapor veriliyor. Biz yaparken denetim yapılıyordu, eksiklik olduğunda ilgili firmadan yapması isteniyordu.”

ASANSÖR MUAYENE HİZMETLERİ

MAKİNE MÜHENDİSLERİ ODASINA VERİLSİN

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Büyükaşıcı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın zorunlu tuttuğu asansör muayene hizmetlerinin Belediye tarafından başka şehirlerden gelen özel firmalara verilmesine de tepki gösterdi. Daha önce Makine Mühendisleri Odası Isparta Temsilciliği tarafından yapılan muayene hizmetinin yeniden kendilerine verilmesini istediklerini kaydeden Büyükaşıcı,”Asansör denetimi. Odamız bir ara belediyeye ters düşmüş. Bu konuyu aşamadık. Kamu kuruluşu niteliğinde olan Makine Mühendisleri Odası’nın yapması herkes için daha avantajlı olur. Özel firmalar vatandaş ile karşı karşıya kalıyor. Makine Mühendisleri Odası olarak ilçelerde ve İl Özel İdare sınırları içerisinde yapıyoruz. Ama Isparta merkezde yapamıyoruz. Kamu kuruluşu niteliğinde bir yeriz. Bizim etiketimiz olması vatandaşa ayrı bir güven verir” dedi.

ODA ONAYI İSTENMEMESİ BÜYÜK YANLIŞ

Oda Başkanı Büyükaşıcı, Belediye tarafından makine mühendisleri tarafından hazırlanan projelerde oda onayı istenmemesini de eleştirdi. Mimarlardan oda onayı istenirken makine mühendislerinden istenmemesine tepki gösteren Büyükaşıcı, sözlerini şöyle tamamladı:

“Artık oda onayı istenmiyor. Üyelerimiz makine projesi çiziyor Belediye tarafından oda onayı istenmiyor. Vergisel açıdan büyük kaçak var. Oda onayı kalkınca fatura denetimi yapılamıyor. 10 binlik iş 1000 TL’ye, 500 TL’ye yapılıyor. Fatura kesilip-kesilmediği bilinmiyor. Hem mühendis hem devlet kaybediyor. Bizim onayımızdan geçmesi daha önemli. Burada bir kontrol mekanizması oluşturulmuş oluyor. Belediye oda onayını sadece mimarlardan istiyor. Makine mühendislerinden istemiyor. Oda onayı olmadığı için mesleki kısıtlama var mı, gerçekten mühendis mi bilinemiyor. Makine mühendisi olduğu bile şüpheli bir durum.”

 

Bu haber 599 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...