“Bisiklet yoluna değil yapıldığı yere karşıydık”

20 Temmuz 2018 16:13

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Belediye’nin bisiklet yolu uygulamasından geri adım atmasını  ‘geç kalınmış ama doğru bir karar’ diye nitelendirdi, bisiklet yollarının doğru parkurlarda planlanmasının gerekliliğine dikkat çekti.

 AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Belediyenin bisiklet yolu uygulamasından vazgeçmesi kararıyla ilgili olarak  açıklamalarda bulundu.

Bisiklet yollarına değil yapıldığı yere karşı çıktıklarının altını çizen Zabun, şöyle konuştu:  “bu kararlar masa başında alınamaz “Artık bu kararı geçmişe dönük olarak tartışmak anlamlı gelmiyor. Yanlış bir uygulamaydı. Yanlış uygulamadan dönülmesiyle ilgili defahatle çağrımış olmuştu. Geç bile olsa bu çağrıya uyulmuş olması, vatandaşımızın bu talebinin karşılanmış olması, bisiklet yollarının kaldırılmış olması doğru bir kolay. Geç kalınmış ama doğru bir karar. Zaten bunun neticelerini sahada görüyoruz. Bir işi yapmadan önce etraflıca değerlendirmek, düşünmek ve istişare etmek gerekiyor. Masa başında değil de sahada, bu işin etkinlenenleri ile değerlendirerek adım atmak gerekiyor. Yoksa isabetli olmayan çalışmalar vatandaşımızın ve esnafımızın mağduriyetine sebep oluyor. Neticede geri adım atılmak zorunda kalınıyor.

BİSİKLET YOLLARI DOĞRU YERDE PLANLANMALIDIR

Yanlış bulduğumuz husus bisiklet yollarının kendisi değil. Bisiklet yolu mutlaka ihtiyaçtır, bütün şehirlerde ihtiyaçtır. Mutlaka bisiklet parkurları yapılmalıdır. Isparta bisikletin ulaşım aracı olarak kullanıldığı bir şehir değil. Ama hobi aracı olarak parkurlar yapılmalıdır. Hemşerilerimiz akşam evine gittiği zaman bisikletini alıp, rahatça binebilmelidirler. Bu tür planlamalar mutlaka yapılmalıdır. Çünkü bisiklet sağlıklı bir spor aracıdır. Güzel bir hobi. Özellikle bisikletle ilgili aktivitesi olan hemşehrilerimizden bu imkan esirgenmemeli. Ama doğru planlama yapılmalıdır.”

 

Bu haber 320 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...