SDÜ Tıp Fakültesi, Bölge Hastanesi gibi..

14 Şubat 2013 17:29

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, 2012 yılında Tıp Fakültesine tedavi olmak için başvuran hasta sayısının 350 bin olduğunu bildirdi. Sezer bu rakamın 100 bininin il dışından gelen hastalar olduğunu belirterek “Hastanemiz rekor kırarak, bölge hastanesi olduğunu bir kere daha ispatladı” şeklinde konuştu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, 2012 yılı istatistiklerini açıkladı. Geçen yıl hastaneye 350 bin kişinin tedavi olmak için başvurduğunu belirten Sezer, bunun 100 binin il dışından geldiğini aktardı. Bu rakamın bir rekor olduğunu ve hastanelerinin bölge hastanesi gibi çalıştığını ifade eden Başhekim Sezer, “Bilhassa Antalya'dan gelen hastalarımız daha fazla. Yine Konya, Uşak, Denizli, Afyon ve Burdur gibi illerimizin, birçok ilçelerinden hasta geliyor. Bunun en büyük gerekçesi öğretim üyelerimizin bizzat hasta ile ilgilenmesi, muayene ve tedavi etmesidir. Ayrıca hasta randevularının kısaltılması yeni ünitelerin açılmasıdır. Örnek verilirse, yeni MR„ renkli ultrason, 3 basamaklı işitme merkezi yani yeni doğan bebeğin bile işitip işitmediğini anlıyoruz” dedi.

ALACAK BORÇTAN DAHA FAZLA

Öte yandan hastanenin alacağının borcundan daha fazla olduğunu bildiren Sezer, “Hastanemizde 2013 yılında tamamen rayına oturacaktır. Bizim alacağımız, borcumuzdan çok. Sosyal Sigortalar Kurumundan 16 milyon TL alacağımız var. Piyasada ki firmalara da 14 milyon TL borç var” diye konuştu.

FİZİKİ YAPI BU YIL DEĞİŞTİRİLİYOR

Bu arada hastanenin tüm tadilatı için ihalelerin devam ettiğini ve bu yıl içinde tüm birimlerde tamamen tadilat yapılacağını açıklayan Başhekim Sezer, “Ortalama 10 milyon TL'ye mâl olacak tadilat ile yoğun bakım ve ameliyathaneler genişletilecek. Tüm hasta odalarının fiziki görünümü değişecek. Sonuç olarak, sosyal kurum ve fiyat politikası değişikliğine rağmen, özel hastane sektörünün artmasına rağmen iyi bir uygulama örneği vererek, Türkiye'de örnek bir hastane olarak gösteriliyoruz" şeklinde konuştu.

Bu haber 3073 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...