Spora Yönlendirme Projesi eğitimleri başladı

21 Temmuz 2018 12:41

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinin birinci aşama test ölçümlerinin ardından ilimizden seçilen 341 öğrenci için eğitimler başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yürütülen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinin birinci aşama test ölçümlerinin ardından ilimizden seçilen 341 öğrenci için eğitimler başladı. Çalışmaların adresi ise 6 Mart Spor Salonu.

Eğitim çalışmaları pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere haftada üç gün ve sekiz hafta süresinde uygulanacak. Bu kapsamda il genelinde 3 bin 661 öğrenciden 341 çocuğumuz Türkiye çapında 45 bin öğrenci içerisinde ilk %10’luk dilime girmeyi başardı.

Türkiye genelinde taranan toplam 450 bin  içerisinde ilk 45 bin öğrenci belirlendi. Bu öğrenciler içerisine 341 öğrenci ile dahil olmayı başaran ilimiz, nüfus yoğunluğuna bakıldığında başarı kaydetti.

Geleceğin milli takım sporcularının kazanılacağı, olimpiyat düzeyinde sporcuların yetiştirilmesinin planlandığı bu büyük projenin ikinci aşama çalışma programı da belirlendi. Listede yer almayan çocuklarımız ise Yaz Spor Okullarımıza yönlendirilecek.

 

Bu haber 331 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...