Yalvaç’ın Tek Çıkış Yolu: OSB

23 Temmuz 2018 18:16

YTSO Başkanı Yalçın Kurucu, dericilik sektörü biten, tarım ve turizmde de kan kaybeden Yalvaç’ın ekonomisinin sadece gurbetçi vatandaşlarla ayakta durduğunu söyledi. Kurucu, “3-4 bin kişiye iş imkanı sağlayacak bir Organize Sanayi Bölgesi’ne muhtaç durumdayız” dedi.

Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yalçın Kurucu, ilçe ekonomisinin kurtuluşunu Organize Sanayi Bölgesi’nde gördüklerini söyledi. Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası’nın en büyük hedefinin OSB olduğunu belirten Kurucu, Isparta Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. OSB’de altyapı yatırımına hemen başlanacağını, yer tahsisi için yönetim oluşturacaklarını kaydeden Kurucu, şöyle devam etti;

EN ÖNEMLİ PARSEL ALINIYOR

En büyük hedefimiz Organize Sanayi Bölgesi’ni hayata geçirmek. Tapu’da bir devir işlemimiz var. Son kalan parselin hissedarlarından bir tanesinin tapusunu alacağız. 3800 m2’lik parsel son nokta. Orayı da aldık mı 1.etabın altyapısına başlıyoruz. 42 varisli bir yer. 6-7 yıldır uğraşılan bir yer. O parseli almadan altyapı projesine başlanamıyor. 15 dairelik apartmanın 1.giriş katı gibi bir şey. 2-3 ay içerisinde bitecek.

EN ÇOK İSTİHDAM VAADEDENLERE YER TAHSİSİ

Artık altyapıya giriyoruz. Yalvaç Belediyesi altyapıyı yapacak. Sonra Özel İdare, Yalvaç Belediyesi ve Yalvaç Ticaret Sanayi Odası olarak 3’lü bir yönetim kuruyoruz. Yer tahsisine başlayacağız. Büyük firmalara, daha çok istihdam vaat edenlere yer vermek istiyoruz. Bunu yaptıktan sonra Yalvaç ekonomisinde gözle görülür bir büyüme olacaktır. Artık gurbetçileri gözlemeyeceğiz.

OSB İLE 12 AY SÜREN BİR

HAREKETLİLİK SAĞLANACAK

Bizim Organize Sanayi Bölgesi’nde makine ve demir üzerine sektörler olacak. Weltew Mobilya ve Enka Süt gibi firmalarla görüşüyoruz. Ada ada ayrım yapacağız. Sektör sektör ayıracağız. Burada Çallıoğlu Demir diye bir firmamız var. OSB’yi bekliyor. Sanayi Bölgesine geçince istihdamını artıracağız. Yoksa taşıma suyu ile değirmen dönmüyor. Yalvaç çarşısı sakin, gurbetçiler gelince biraz hareket oluyor. OSB dışında başka çıkışımız yok.

YALVAÇ TURİZMİ VE DERİCİLİĞİ KAYBETTİ

Yalvaç değerlerini kaybetti. Logosunu aldığı turizmi kaybetti. Bugün 200 turist gelse yatırabilecek yerin de yok, yemek yiyecek yerin de yok. Dericilik bitti. Deri sanayi güçlendirilemedi. Deri üretimi yapılırken mamul haline gelecek bir girişim olmamış. Plansız, programsız hareketler olmuş. Yalvaç’ta dericilik yok. Turizm yok. Yol üstü bir yer de değil. Tarım ve hayvancılık gelirleri çok iyi değil. Uluborlu’da, Gelendost’ta tamamıyla gelir tarım. Yalvaç’ın çıkış yolu sanayi. Başka bir yol yok. Yalvaç’ın 125-130 ton/gün sütü çıkıyor. Fakat sütün Yalvaçlı eliyle toplanması ve satılması yok. Şarkikaraağaç’tan firmalar geliyor. Yalvaç OSB’de Enka Süt’e yer verebilirsek hayvancılıkta gelişir.

YTSO, 1000

ÜYEYE KOŞUYOR

Yalvaç TSO Başkanı Kurucu, şu an 960 üye olduğunu, eylül sonu itibariyle 1000 üyeye ulaşacaklarını söyledi. Kurucu, Şarkikaraağaç’ta 180, Yenişarbademli’de 10, Gelendost’ta 145 üyelerinin olduğunu bildirdi.

 

Bu haber 301 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...