Sağlık personeli işaret dilini öğreniyor

14 Şubat 2013 17:30

Kamu Hastaneleri Birliği’nin talebi üzerine Halk Eğitim Merkezi, Isparta’daki tüm sağlık kuruluşlarından birer temsilciye işaret dili eğitimi verecek. Amaç; Sağlık kuruluşlarına başvuran işitme engelli vatandaşların daha kaliteli hizmet alması.

Isparta’da geç kalınmış bir projeye imza atılıyor. Kamu Hastaneleri Birliği, hastanelere başvuran engelli vatandaşların derdini rahat anlatabilmesi ve tam anlamıyla bu hizmetten faydalanabilmesi adına güzel bir projeyi hayata geçiriyor. İl genelindeki tüm sağlık kuruluşlarından birer temsilci İşaret Dili Kursu’na katılmak zorunda. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde düzenlenecek kurs 120 saat sürecek. 71 personelin faydalanacağı kurs sonrasında engelli vatandaşlarımız bu kurumlarda zorlanmadan işlemlerini halledebilecek. Öte yandan kursu almak için sırada bekleyen kurumların olduğu öğrenildi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ SIRADA

Vatandaşların yoğun olarak kullandığı resmi daireler de harekete geçmeye başladı. Sağlık kuruluşlarının ardından İl Emniyet Müdürlüğü’nün Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği şubesine de böyle bir eğitimin verilmesi için hareket geçti.

HAVALİMANI PERSONELİ ÇOK RAHAT

Kursun Isparta’da ilk olarak Süleyman Demirel Havalimanı personeline verildiğini hatırlatan Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Emin Arseven, kurs sonrası geri dönüşlerin çok olumlu olduğunu bildirdi. Bu kursun hayata geçirilmesinde geç kalındığını iade eden Arseven şunları söyledi: “Engellilerimiz bu hayatta aktif olarak çalışıyorlar ve toplum içinde yer alıyorlar. Bildiğim kadarıyla da engelli vatandaşlarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Yani engelli vatandaşlarımızı daha iyi anlayabilmek onlarla daha iyi iletişim kurabilmek için bu tür kursların önemi artıyor. Bizler de engelli adayıyız. Bence bugüne kadar düzenlediğimiz en önemli kurslardan biri İşaret Dili Kursu olacak.

TÜM RESMİ KURUMLARDA BU KURS VERİLMELİ

İşaret dilini tüm resmi kurumlarda en az 1 ya da 2 kişinin bilmesi gerekiyor. Hatta insanların yoğun olarak kullandığı her yerde işaret dilini bilenlerin bulunması gerekiyor. Engelli vatandaşlarımızın kaliteli birer hayat sürmeleri için bu şart. Ben inanıyorum ki işaret dilini bilenler yakın zamanda aranan kimseler olacaktır.  Bu yüzden bu kursun önemi bir kat daha artıyor.”

 

 

Bu haber 1004 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...