Eğirdir YEKSAV Pişi gününe yoğun katılım

24 Temmuz 2018 19:06

Eğirdir Yeşilada Eğitim, Kültür, Sağlık Vakfı (YEKSAV) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Pişi ve İkram Günü"nün 22'ncisi, hafta sonunda  Eğirdir Yeşilada'da gerçekleştirildi.

                Yeşilada Camiinde saat 12.00'de Hatim Duası ve Mevlid-i Şerif okunması ile başlayan etkinlik, saat 14.00'den itibaren Pazarcık Meydanında katılımcılara pişi, pilav ve helva ikramıyla devam etti.

YEKSAV'ın "Pişi ve İkram Günü" etkinliğine; Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Kaymakam Abdullah Akdaş, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin, Anayasa Mahkemesi eski üyesi Sacit Adalı, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, muhtarlar ve hemşerilerimizkatıldı.

                Pişi ve ikram gününde ilk konuşmayı yapan YEKSAV Başkanı Ethem Güleryüz şunları söyledi: "1997 yılından bugüne 22 yıldır YEKSAV olarak devam ettirdiğimiz geleneksel birlik ve beraberlik günümüze, "Pişi Günü"müze hoşgeldiniz.

                Programımız Yeşilada Camiinde öğlen namazını müteakip Hatim Duası ve Mevlid-i Şerif ile başladı ve burada devam etmektedir. Bu yıl da Vakfımızın öncülüğünde siz değerli hemşehrilerimizin desteği ile Yeşiladalı ihtiyaç sahibi veya sağlık sorunu olan kişilere yardımcı olmaya çalıştık. Bununla birlikte ülkemiz için geleceğimiz için gençlerimizin eğitimine destek vermek bizleri ayrıca onurlandırmaktadır. Eğitim burslarımızla okullarını bitirip, yüksek lisans yapan, meslek sahibi olmuş gençlerimizle gurur duyuyoruz. Bu gençler aydınlık geleceğimize işaret etmektedirler. Değerli Hemşerilerimiz; bugün burada yapılan ikramlarımızın masraflarını üstlenen hemşehrimize de hepimiz adına teşekkür ederim. Rabbim ikramlarını kabul eylesin. Bu aileden ve cümlemizden ahirete göçmüş tüm hemşehrilerimize Allah'tan Rahmet diliyorum, mekanları Cennet olsun.Ayrıca vatanımızın selameti için canlarını feda eden tüm Şehitlerimize de Allah'tan Rahmet, Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Memleketimiz ve tüm dünya Müslümanları için birlik ve beraberlik temenni ediyorum.

                Daha nice güzel günlerde bir arada bir olmak duasıyla sizleri saygıyla muhabbetle selamlıyorum."

                Anayasa Mahkemesi eski üyesi hemşehrimiz Prof. Dr. Sacit Adalı ve Yeşilada'da uzun yıllar yaşayan Cengiz Çoban'ın konuşmalarından sonra bir konuşma yapan Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş ise şunları söyledi:

                “Bu güzel ortamda, böyle güzel bir etkinlikle sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.  Yeşilada Vakfımızın birçok çalışmasını biliyoruz. Bu çalışmalardan en güzeli de bugün yaptıkları Pişi Günü. Bugün öğle namazından önce Mevlid-i Şerif okundu. Allah kabul etsin.

                Biz bu birlikteliğimizi Eğirdir’de, Yeşilada’da oluşturamazsak bu birlik ve beraberlik ruhunu gösteremezsek, Türkiye’nin hiçbir yerinde gösteremeyiz. Çünkü Eğirdir halkı, o kadar kadirşinas, o kadar çalışkan bir halk. Allah bu ilçeyi özenerek yaratmış. Artık insan elinin de değmesi lazım. Yeşilada’nın, Canada’nın, Eğirdir’in, sahillerimizin güzelleşmesi için sayın vekillerimizle, yerel yönetimlerimizle birlikte daha güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum.

YEKSAV’ın bu etkinliğini devam ettirmelerini diliyorum. Bu yıl 22’ncisi düzenlenmiş, daha da ileriyi gitmesini temenni ediyorum.”

                YEKSAV'ın geleneksel Pişi ve İkram Günü, Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi folklor ekibinin gösterileri ve Isparta Belediye Mehteran Takımının konseri ile sona erdi.

 

Bu haber 310 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...