“BU KOKUYU ISPARTA HALKINA YAŞATMAK ZULÜMDÜR”

24 Temmuz 2018 19:09

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Deri İhtisas ve Karma OSB’yi ziyareti sonrasında “Bu kokuyu Isparta halkına yaşatmak zulümdür. Gerekirse Isparta Belediyesi ile işbirliğinde yeni bir atı su arıtma tesisi yapılmalıdır. Kapasitenin yetersiz olduğu belirtiliyor. Isparta için yeni bir atık su arıtma tesisi yapılabilir. Devletimiz bu projeleri destekliyor. İnsanlar penceresini, kapısını açmadan evinde yaşıyor” dedi.

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, 24 Haziran sonuçlarına ilişkin teşekkür ziyaretlerine devam ediyor. Zabun ve ekibi Deri İhtisas ve Karma OSB’yi ziyaret etti. Deri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Bıtrak ve yönetimi, AK Parti İl Başkanı Zabun’a çalışmalar hakkında bilgi verdi.

ARITMANIN ÜZERİ KAPATILIYOR

Deri İhtisas ve Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Bıtrak, Isparta’nın gündemindeki koku sorununa ilişkin yapılan çalışmalardan bahsetti. Deri OSB’deki arıtma tesisinin üzerinin BAKA desteğiyle kapatılacağını belirten Bıtrak, “Sayın Valimiz ve Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç’in bu konuya duyarlı yaklaşımı sayesinde önemli bir sorunu çözümlüyoruz. Arıtma tesisimizin üzerinin kapatılması ihalesi 1 ay içerisinde gerçekleştirilecek. Arıtma tesisinden çıkan suyun kapalı sistem ile bertarafına ilişkin 1.5 km. kapalı sistem yapmıştık. Şimdi 1 km. daha ilave ediyoruz” dedi.

KOKU BİZDEN KAYNAKLANMIYOR

Deri OSB Başkanı Bıtrak, Isparta’yı rahatsız eden koku sorununa da dikkat çekerek “arıtmamız sürekli olarak çalışıyor. Arıtma çamurunu burada tutmuyoruz, sürekli naklediyoruz. Isparta’yı etkisi altına alan bu koku bizden kaynaklanmıyor. Isparta’yı rahatsız eden koku Deri OSB’nin değil, Isparta Belediyesi atık su arıtma tesisinden kaynaklanmaktadır” diye konuştu.

YENİ BİR ATIK SU ARITMA TESİSİ YAPILABİLİR

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun da “Koku Deri OSB ya da Belediye atık su arıtma tesisinden gelsin hiç fark etmez. Sorun çözülmelidir. Bu kokuyu Isparta halkına yaşatmak zulümdür. Gerekirse Isparta Belediyesi ile işbirliğinde yeni bir atı su arıtma tesisi yapılmalıdır. Kapasitenin yetersiz olduğu belirtiliyor. Isparta için yeni bir atık su arıtma tesisi yapılabilir. Devletimiz bu projeleri destekliyor. İnsanlar penceresini, kapısını açmadan evinde yaşıyor. Böyle bir zulüm olamaz” dedi.

BITRAK’DAN TEŞEKKÜR

Deri OSB Başkanı Bıtrak ayrıca ziyaretle ilgili teşekkür ederek “AK Parti İl Başkanı Sayın Osman Zabun bey Isparta Deri̇ Karma OSB ve işyerimize ziyaret etmiş Deri̇ OSB’nin ve sanayicilerin deri̇ ve bölgemizle ilgili gelişmeleri takip ederek sorunlarımıza ortak olmuştur. İlgi ve alakalarından dolayı şahsım, kurumum ve sanayiciler adına teşekkürlerimi sunarım” dedi.

 

 

Bu haber 295 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...