BEDRE PLAJ DOLDU TAŞTI..

24 Temmuz 2018 19:09

Eğirdir Kaymakamlığı’nın 2 yıl önce düzenlemeden geçirdiği, çöplükken turizme kazandırdığı Bedre, 3. sezonunda da büyük ilgi görüyor. Bedre’ye hafta sonları 5000 kişi geliyor

Daha önce mezbelelik halinde atıl durumda olan Bedre Plajı, yenilenen yüzüyle halkın hizmetinde.

Kaymakam Abdullah Akdaş, Eğirdir Kaymakamlığı görevinde  birbirinden önemli projelere imza atmaya devam ediyor. Bu projelerden bir tanesi de Bedre Plajı’nı yenileme çalışması oldu.

Yaklaşık 160 bin metrekare alanda 1500 metre uzunluğunda kumluk sahil şeridi bulunan plaj, her 100 metrede bir olmak üzere toplam 10 adet soyunma-giyinme kabini ve duş fıskiyesi, 2 adet cankurtaran gözetleme kulesi, 3 adet su kaydırağından oluşan aguapark, 3 ayrı grupta 25 adet tuvalet-lavabo soyunma odası ve büfe, yaklaşık 1500 araçlık ücretsiz açık oto park ve yeterli çadır-karavan alanından oluşan yeni bir cazibe merkezi haline getirildi.

10 bin metrekare kilit taş döşemesi ve yaklaşık 4 kilometre yürüyüş yolunun yapıldığı plajda, yeşillendirme çalışmalarına büyük önem verildi. 2500 adet zakkum, 250 adet akasya ağacı, 4 bin adet (Ligustrum) kurtbağrı ve 2 bin adet (Berberis) kadıntuzluğu bitkisi, 1500 adet gül çiçeğinin dikildiği plaj alanında yaklaşık 8 bin metrekare alanda çimleme çalışması yapılırken 50 bin metrekarelik alanda otomatik sulama sistemi kuruldu. Su ihtiyacının 2 adet kuyudan karşılandığı plaj alanı 1400 metre ihata duvarı ile çevrilerek tel örgü çekildi. 24 saat güvenlik kamerasıyla izlenen plajda, kablosuz anons ve müzik sistemi de bulunmakta. Bölge turizmine önemli katkı sağlayan Bedre Plajını toplumun her kesiminden vatandaşımız kullanmaya başladı.

 

Bu haber 509 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...