“Fitrenizi biran evvel verin”

15 Ağustos 2012 22:26

“Fitrenizi biran evvel verin”

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, bu yılki fitr sadakası ile zekat vermek isteyenler için sürenin daraldığını belirterek; “Fitre ve zekatlarınızı Ramazan Bayramı namazı öncesine kadar verin” uyarısında bulundu.

 

Bu yılki en düşük fitre miktarının 8 lira 50 kuruş olduğunu hatırlatan İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: “İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan – ı Şerif ayı bir çok sevabın kat kat fazlasıyla yazıldığı ve bizimde bazı dini görevlerimizi yerine getirmemiz gereken aydır.

Bu doğrultuda; borcundan ve temel ihtiyaçlarından fazla olarak nisap miktarı malı bulunan Müslümanların verdiği fitrenin, Ramazan Bayramı'nın birinci günü tan yeri ağarana kadar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması gerekiyor. 

Bilindiği gibi, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulumuz, 2012 yılı için fitre miktarını, asgari ücret, geçim standardı, gıda fiyatları gibi kriterlerle bir kişinin bir günlük asgari gıda ihtiyacını göz önünde bulundurarak, 8 lira 50 kuruş olarak belirlemişti. Fitreler de bu doğrultuda ihtiyaç sahiplerine verilecek.

Zekat konusu da aynı fitre konusu gibi Ramazan ayı içinde verilmesinin büyük sevap kazandıracağı önemli bir konudur. 80.18 gr. Ve üzeri ziynet eşyası veya bunun karşılığı malı bulunan Müslüman vatandaşlarımız bu ay içinde sahip oldukları malların zekatlarını bu ay içinde verebilirler” dedi.

 

Bu haber 758 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...