“86,9 Milyon TL borç yapılandırıldı”

27 Temmuz 2018 16:09

SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz, 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında Isparta’da başvuru yapan kişilerden 3 bin 250’sinin işlemlerinin sonuçlandırıldığını ve toplam 86,9 Milyon TL borcun yapılandırıldığını bildirdi. Karagöz, bu yapılandırmadan 5,5 Milyon TL tahsilat yapıldığını da söyledi.

SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz, 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında Isparta’daki durumla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında yapılandırma için son başvuru tarihinin 31 Temmuz olduğunu vurgulayan Karagöz, şu görüşlere yer verdi: “18 Mayıs 2018 Tarihinde 30425 sayı ile “7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

7143 Sayılı Kanun Sosyal Güvenlik yönünden;

2018/ Mart ayı ve öncesi dönemlere ait,4/A, 4/B ve 4/C Sigortalılarının;

Sigorta primlerini,

İşsizlik sigortası primini,

İdari para cezalarını (% 50’si silinecektir),

4/b (BAĞ-KUR) primlerini,

İş kazası, meslek hastalığı veya işveren ya da üçüncü kişilerin sigortalılara yaptıkları haksız fiiller sonucunda doğan rücu alacaklarını,

Yersiz bağlanan gelir ve aylıklardan doğan alacakları,

BAĞ-KUR sigortalılarının daha önce dondurulan (EK-19 / EK-63) hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacakları kapsamaktadır.

7143 Sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında peşin ödemelerde gecikme zammı ve gecikme faizinin %90’ı alınmamaktadır.

Genel sağlık sigortası gelir testi yaptırmayanlar 30 Kasım 2018 tarihine kadar gelir testi yaptırmaları gerekmektedir. Gelir testi yaptıranlardan çıkan sonuca göre bu borçlar ilk tescilden itibaren tahakkuk edecek veya silinecektir.

GEREKLİ BİLGİLENDİRMELER YAPILDI

İl Müdürlüğümüzce 18 Mayıs 2018 tarihinde “7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun”un Resmi Gazetede yayımlanması ile birlikte vatandaşlarımızı bilgilendirme çalışmaları başlatılmıştır. Bu kapsamda, İl Müdürlüğümüz hizmet binaları dahil olmak üzere İl ve ilçelerinde vatandaşlarımızın kolaylıkla görebileceği yerlere bilgilendirme afişleri yaptırılarak asılmıştır. Çok sayıda broşür bastırılarak dağıtımı sağlanmıştır.

 İl merkezinde ve ilçelerimizde tarafımızdan çok sayıda bilgilendirme toplantıları düzenlenerek vatandaşlarımızın yapılandırmadan faydalanmaları sağlanmıştır.

 Yazılı ve görsel basında devamlı olarak açıklamalar ve bilgilendirmeler yapılarak yapılandırma gündemde tutulmuştur.

 Vatandaşlarımıza gerek telefon açarak gerekse bizzat ziyarette bulunarak bu çok önemli fırsatı kaçırmamaları hakkında bilgilendirmelerde bulunduk.

86,9 MİLYON TL BORÇ YAPILANDIRILDI, 5,5 MİLYON TL TAHSİLAT YAPILDI

Son haftaya girerken, İl Müdürlüğümüze yapılandırma başvuruda bulunan kişilerden 3.250’sinin işlemleri sonuçlandırılmış, toplam 86.973.262,56 TL borç yapılandırılmıştır. Bu yapılandırmadan 5.519.305,85 TL tahsilat yapılmıştır.

SON GÜNE KALMAYIN

7143 Sayılı Kanun ile yapılandırmadan faydalanmak için son gün 31 Temmuz 2018’dir. Sosyal Güvenlik Isparta İl Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızı son güne kalmamaları hususunda uyarıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan basın açıklamasında da, yeni bir yapılandırma ya da bu kapsamda borç ötelemesi gibi bir değerlendirme orta vadede düşünülmemekte olduğu ve bu son fırsatı vatandaşlarımızın kaçırmamaları gerektiği belirtilmiştir.”

Bu haber 425 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...