“İYİ PARTİ, Daha iyi bir Türkiye yapmak için milletin sevgisi ile dikilmiş bir fidandır”

30 Temmuz 2018 18:17

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, partide yaşanan olağanüstü gelişmeleri değerlendirdi: “Daha

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, parti içinde yaşanan gelişmeleri ve olağanüstü kongre sürecini değerlendirdi. Milletvekili Cesur, İYİ Parti’nin bu süreçten daha güçlü çıkacağını iddia etti. İYİ Parti’yi tutmuş bir fidan olarak tanımlayan Cesur, ‘her geçen gün daha derine işleyen kökünde de Meral Akşener vardır’ dedi.

İŞTE O RÖPORTAJ

-İyi Parti’deki son gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

İyi Parti’deki gelişmeleri demokrasi adına uzun zamandır verilen en büyük ve cesur hareketlerin yaşanıyor olması nedeniyle yarınlara büyük bir umutla bakarak ve onun heyecanı ile karşılıyorum. Aradığımız “Daha iyi bir Türkiye”dir.

Bu nasıl olacaktır?

Cumhuriyet’imizin Çağdaş, Demokratik, Hukuk Devleti olarak sonsuza kadar yaşaması-yaşatılması ile olacaktır.

Çünkü huzur ve barış ancak bunun tesisi ile mümkündür.

Huzurun olmadığı yerde ekonomik istikrar da olmuyor ve demokrasi de; hepsinin tesisi için gerekli zeminin olmazsa olmazı olarak karşımızda..

İşte biz Sandıklı’da “daha İYİ bir Türkiye” için temel attık.

Biz, özlediğimiz demokrasi ortamını ve konuşan Türkiye’yi bize sunduğu için Sayın Genel Başkan’ımıza duyduğumuz şükranla; bir kez daha “İYİ ki İYİ PARTİ var” dedik!

-Olağanüstü kongre kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?

24 Haziran seçim sonuçları analizinde, bizi iktidara alternatif olarak gören ve Meclis’te ve muhalefette iktidar alternatifi tek parti görevini veren halkımıza minnettarız. Kongre kararı ile de verdiğimiz sözü tutup iktidara gelmek ve büyük bir ivme kazanmak için fırsatımız oldu. Önümüzde yerel seçimler var. Şimdi derin bir nefes alıp, ‘daha iyi bir Türkiye’ için yolumuza devam etme zamanı. Demokrasi, demokrasiyi anlayamayanlar sayesinde “herkese demokrasi” diyerek Sandıklı’da alınan kararlarla gittiğimiz Sandık’tan çıkacak!.

Sandık, yeniliktir, değişimdir, çaredir.

-Genel Başkan sizce birilerinin dediği gibi başarısız mı? Isparta’yı Meclis’te en yüksek oy oranıyla getiren İyi Parti Milletvekili olarak ne diyeceksiniz?

Sayın Genel Başkanımız, milletimizin önüne iktidar hedefi koymuştur ve bu seçimde İyi Parti hedeflerinden birine; “iktidar hedefine” ulaşamamıştır. Başarısızlık dediğiniz bu ise; ‘bu seçim hangi şartlarda yapıldı-acilen ortaya konan erken seçimin senaryosu nasıl yazıldı ve kimler rol aldı’ iyi bakmak lazımdır.

Hepsi hesaplı bu senaryo oynanmaya konduğu vakit, tüm dayatmalara rağmen, elindeki tüm yoklara rağmen, sadece vicdanından ve Yüce Allah’tan aldığı güçle engelleri aşa aşa bileğinin hakkıyla seçime giren bir Meral Akşener; ona başından beri inanan dava arkadaşları ve ardından peşine düşen milyonlar vardır. Tamamının aradığı şey; demokrasinin ve adaletin bu memleketin insanlarına eşit dağıtıldığı ve Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerinin tartışılmadığı daha iyi bir Türkiye’dir. Daha iyi eğitim, daha iyi sağlık, daha iyi adalet, daha iyi gelir, daha iyi herşey!

Bunları söyleyerek geldik ve bugün İyi Parti olarak aldığımız sonuç;  Meral Akşener sevgisinin üzerine elbette kendisine inananların da ilaveleri ile alınan büyük bir başarıdır. Elbette biz de çok çalışarak ve üzerine koyarak bugüne geldik. Ve biz, bize inanan Isparta ile İyi Parti’nin  Isparta’sını, Meclis’te 1. Parti yapma gururuna eriştik.

Ben kendi tespitimi söyleyeyim mi size:

Seçim kampanyasında gittiğim 200’e yakın köyünde, 13 ilçesinde ve şehrin caddelerinde, gençlerle dolu kafelerinde, Isparta’mızın her yerinde Meral Akşener sevgisi vardı.

İyi Parti, ‘daha iyi bir Türkiye’ yapmak için milletin sevgisi ile büyümüş bir fidandır. Bugün Partimizi Meclis’te temsil eden bir grubumuz varsa, bu fidan tutmuştur ve her geçen gün daha derine işleyen kökünde de Meral Akşener vardır.

İyi Parti’yi, mevcut şartlarda yapılan bir seçimde dahi, kendisini TBMM’de temsil etmekle mükafatlandıransa, milletimizin,  demokratik; barış, huzur ve adaletin yeniden tesis edildiği bir Türkiye Cumhuriyeti özlemidir. Ve işte; o özlemin içinde de Akşener güveni vardır.

Bugün, elindeki tüm iradeyi, koyduğu hedefe ulaşamadık diye partisini büyük kongreye götürecek kadar muktedir bir lider düşünün, başka var mıdır? Bugün diğer siyasi partilere bakınız, kurultay olmasın diye neler yaşıyorlar. İyi Parti bu kararla da görülüyor ki milletin gönlünde aldığı yeri haketmiştir ve ortaya konan bu iradenin diğer partilere de örnek olması lazımdır. Her zaman olduğu gibi bu gün de verdiği cesur kararlarından dolayı, Genel Başkan’ımız Sayın Meral Akşener’i kutluyorum. Başımızı dik tuttuğu ve yönümüzü demokrasiden ayırmadığı için.

-İyi Parti dağılma sürecine giriyor söylentileri için ne diyeceksiniz?

İyi Parti’nin varlığı bir takım çevreleri rahatsız etmiştir; etmeye de devam edecektir. Buna itibar edenlere şöyle sesleniyorum:

Biz, Ağustos’ta Büyük Kurultay’a gidiyoruz ve adayımız da Meral Akşener’dir.

Sayın Genel Başkan’ımızın aday olması ve genel başkanımız olması konusunda vatandaşlarımızdan gelen talep ve arzu müthiştir ve bu da bize çok büyük memnuniyet vermiştir. Sayın Genel Başkan’ımızın kendi iradeleri doğrultusunda 3 hafta içerisinde yapacağımız Büyük Kurultay’ın, Partimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Ve inanıyorum ki; bu kurultay sonrası çok güçlenmiş çıkacak iyi parti ile ilgili çıkan/çıkarılan bu tür söylentilerin tamamına yine ‘demokrasi’ son verecektir.”

 

 

Bu haber 302 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...