“Alan bazlı kentsel dönüşümün hızlanması gerektiğini düşünüyoruz”

30 Temmuz 2018 18:34

İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilcisi Şeref Korkmaz, Kentsel Dönüşümde kişiselden çok ‘alan bazlı’ kentsel dönüşümden yana olduklarını belirterek; “Ancak, bu işin hızlanması gerekir. Bu konuda Belediye ön planda olmalı” dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesine bağlı olarak hizmet veren İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilciliği, Isparta’da Kentsel Dönüşümün ağır ilerlediği görüşünde. Kentsel Dönüşüm konusunda yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini ifade eden İl Temsilcisi İnşaat Mühendisi Şeref Korkmaz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kamuoyunda ‘İmar Barışı’ olarak adlandırılan uygulamada Yapı Ruhsatı Form Standartları ile Yapı Ruhsatlarında; Proje Müellifleri ile Şantiye Şefi Mühendis, Mimarların ve Yapı Denetçilerinin imzalarının yer aldığı bölümlerin kaldırılmasının kentsel dönüşüm sürecine zarar vereceğini ve uygulamanın son derece yanlış olduğunu söyledi.

“YANLIŞLARI SÖYLEMEK ZORUNDAYIZ”

İl Temsilcisi Korkmaz açıklamasında; “Bilindiği gibi, İmar Barışı için hükümet bir kanun çıkardı. Derdimiz kanuna muhalefet etmek değil. Bazı şeyler çıktığında yanlışlarını söylemek zorundayız. İnşaat Mühendislerini ilgilendiren en önemli konu yapının riskli olup olmadığının vatandaşın eline bırakılmış olması. Biz buna karşıyız.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BELEDİYE ÖN PLANDA OLMALI”

Bunun takipçisi olup kentsel dönüşümün üzerine düşmemiz lazım. İnşaat Mühendisleri için en önemli şey depremsellik. Isparta birinci derece deprem bölgesi. Bu konuda sıkıntılıyız. Bundan sonra kentsel dönüşümün takipçisi olacağız. Kentsel Dönüşümde kişiselden çok alan bazlı kentsel dönüşümün hızlanması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda Belediye ön planda olmalı. Bu bölge riskli bir bölge içeriyorsa kat artışı gibi şeylerle insanları oraya kanalize edip belediyenin başlatması gerekiyor. İnşallah bu yolda hızlıca ilerler” dedi.

 

Bu haber 415 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...