“Isparta Belediyesi ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerimiz başlayacak”

1 Ağustos 2018 18:40

Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Cemal Kurt; Isparta Belediyesi ile önümüzdeki günlerde Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin başlayacağını belirterek, ISBAŞ, BELMAŞ ve İSTEM' de Toplu İş Sözleşmeleri yapılacağını kaydetti.

Kurt;  “Isparta’nın yaşanabilir iller arasında birinci olmasının belediye başkanımız kadar işçilerimizin de katkısı emeği büyüktür. Birlik ve beraberliğimizin bozulmamasını diliyor, Belediye başkanlarımıza ve çalışan işçilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Cemal Kurt’un açıklaması şöyle: “Isparta Belediyesi ile önümüzdeki günlerde Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerimiz başlayacaktır. Isparta Belediyesi, ISBAŞ, BELMAŞ ve İSTEM' de Toplu İş Sözleşmeleri yapılacaktır. Geçmiş yıllarda olduğu gibi Sayın Belediye Başkanımız Yüksek Mimar Yusuf Ziya GÜNAYDININ Çalışanlara bakış açısından Sendikamız ve çalışanlarımız memnundur. Çalışanlarımızın geçmiş 10 yıl önceden kalan alacakları ve geçmişte yapılamayan toplu iş sözleşmesi sorunlarını çözmüş, hiç bir sorun çıkarmadan çalışan  üyelerimize ücretleri ödenmiştir. Hiç bir işçimize siyasi tavır takınmadan alacaklarını ödemiştir.2007-2011 yılları arasında Isparta Belediyesi işçileri işten çıkartılıp mağdur edilmişlerdi. Allah kimseyi işsiz bırakmasın.

             Yine diğer İllerimizde, İlçe ve Beldelerimizde Çok değerli Belediye Başkanlarımız vardır. İşçiye İşçi gözüyle bakan, çalışanın hakkını alın teri kurumadan ödeyen , Başta Isparta Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya GÜNAYDINA ve diğer Belediye Başkanlarımıza Teşekkür ederim.

Önümüzdeki günlerde birçok belediyelerde ve şirketlerde Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerimiz devam edecektir. Şimdiden yapılacak olan Toplu İş Sözleşmeleri Üyelerimize, Belediyelerimize ve Şirketlerimize Hayırlı olsun. Umarım Toplu İş Sözleşmeleri masada biter eski tarihlerde olan olumsuzluklar ve Huzursuzluklar yaşanmaz. Birlik beraberlik içinde olduğumuz sürece evimize ekmek, cebimize para, yuvalarımıza huzur girer ve huzurlu oluruz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi Sendika olarak da Huzurumuza göz dikenlerin karşısında olacağız. Yine geçmiş yıllarda olduğu gibi işten atılan ve asgari ücrete kadar maaşları düşen belediye işçilerine mahalle bakkalları ekmek bile vermiyordu. Ev sahipleri belediye işçisine evini kiraya vermiyordu. Sayın Yusuf Ziya GÜNAYDININ göreve gelmesi ile Belediye de çalışan üyelerimiz geçmişe dönük alacaklarını aldı ve maaşlarında artışlar oldu. Toplu İş Sözleşmesinde bizi Sendika olarak dinlediler taleplerimizi değerlendirip bazı maddelerde bizim taleplerimizin bile üzerinde artış yaptılar.

              24 yıllık Belediye İş Sendikası Isparta Şube Başkanı olarak görev yapmaktayım. Isparta, Burdur ve Denizli de faaliyet alanlarım içindedir.24 yıl içinde İllerde, İlçelerde ve Beldelerde faaliyetlerim devam etmekte,250 den fazla Belediyede, her siyasi partiden Belediye Başkanı ile çalıştım içlerinde Çalışana insan gözüyle bakan, değer veren Belediye Başkanlarımızın başında Sayın Yusuf Ziya GÜNAYDIN gelmektedir.

             Biz çalışanlar halktan birileriyiz kimse bizim üzerinden oyun oynamasın. Birlik beraberlik ilkeli tavrımızla Belediye İş Sendikası Türkiye genelinde olduğu gibi Isparta Şubesinde de  üzerimizde oyun oynanmasına izin vermez. Üyelerimiz ekmeğinin peşindedir. En büyük  güç örgütlü güçtür. İşçiyi seven, alın terine saygı duyan, adam gibi adam olan bütün işverenlerimize saygı duyuyoruz. İş verenin başarısı işçinin başarısıdır. Isparta’nın yaşanabilir iller arasında birinci olmasının belediye başkanımız kadar işçilerimizin de katkısı emeği büyüktür.

            Birlik ve beraberliğimizin bozulmamasını diliyor, Belediye başkanlarımıza ve çalışan işçilerimize başarılar diliyorum”.

 

Bu haber 355 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...