Türkiye dereceleri çıkartma hedefinde

2 Ağustos 2018 18:07

İdealist 4 öğretmen, üniversiteye hazırlıkta Türkiye markası Birey’i yeniden Isparta’ya kazandırdı. Kurucu Temsilcisi Tarih Öğretmeni Cem Karakaş, “Büyük markalar Isparta’dan çekildikten sonra Türkiye dereceleri çıkaran yapı da değişti. Bu boşluğu doldurmak istiyoruz. Isparta’dan Türkiye dereceleri çıkartma hedefindeyiz” dedi.

 Büyük markaların Isparta’dan çekilmesiyle Türkiye derecesi çıkartan yapının da değiştiğini iddia eden Karakaş, şu açıklamalarda bulundu:

BOŞLUĞU DOLDURMAYA GELDİK

“Birey Öğretim Kursu’nu Geometri Öğretmeni Emre Erdal, Fen ve Teknoloji Öğretmeni Haluk Sarışahin, Tarih Öğretmeni Cem Karakaş, Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Mutlu Erkaya ile beraber kurduk.

Bizim Birey Öğretim Kursu’nu kurmaktaki amacımız; dershanelerin kapanma süreci gerçekleşti ve bu kapanma süreci içerisinde büyük markalar Isparta’dan çekildi. Büyük markaların Isparta’dan çekilmesiyle beraber bu iş merdiven altına döndü. Merdiven altıdan sonra yerel işletmeler ortaya çıktı. Bunlar da Isparta’ya büyük katkılar sundu fakat büyük markalar zamanında Isparta dereceler çıkartan, Türkiye’nin en ön sıralarına taşıyan il 10’a ilk 1000’e onlarca öğrenci kazandıran yapı değişim gösterdi. Realite ortadan kalkmadığı için dershanelere ihtiyaç devam ettiğinden dolayı ‘Özel Eğitim Kursu Faaliyeti’ adı altında tek ruhsat üzerinden buna izin verildi. Biz de yıllardan beri Isparta’ya hizmet etmiş insanlar olarak bu boşluğu doldurmak istedik ve bu boşluğu doldururken en iyi markayla girmeye dikkat ettik.

BİREY İSMİNİ BİZE EMANET ETTİLER

ÇITAYI DAHA YÜKSEĞE TAŞIYACAĞIZ

En iyi markaya yönelik araştırma yaparken bunun Birey Dershanesi olduğunu gördük.  Birey’i Isparta’ya tekrar kazandırmak için çaba sarf ettik. İstanbul Genel Merkez’den bunu istediğimiz zaman bize Isparta’dan 4-5 tane rakibimiz olduğunu söyledi. Biz neden bize verilmesi gerektiğini anlattığımız zaman bina yapımız, felsefemiz, bu işi nasıl yapmak istediğimizi anlattığımız zaman hiç düşünmeden diğer rakiplerimizi eleyerek ‘Birey’ ismini bize emanet ettiler. Biz burada Türkiye çapında bir logonun emanetçisiyiz. Çünkü Birey, sistemiyle, yayınlarıyla, yapısıyla Türkiye’de bir marka, bizde bu markayı daha da yukarı çekmemiz lazım. Daha önce çalıştığımız kurum ve markalarla markanın birinciliği ödülünü aldık.

HEDEFİMİZ: ISPARTA’DAKİ ÇOCUKLARI

TÜRKİYE İLE YARIŞTIRMAK

Hedefimiz Isparta’daki öğrencilerin birbiriyle yarışması asla değil. Çünkü Üniversite Hazırlık Sınavına sadece Isparta’daki öğrenciler girmiyorlar. Türkiye’de ki öğrenciler giriyor. Bizim hedefimiz;  Türkiye ile yarışmaktır.

Biz rekabetin dışarısındayız, kendi hizmet ve kalitemize bakıyoruz. Tabi bu hizmet ve kalite tabelayı asmakla olmuyor. Eğitim sınıfta başlar. Sınıfta eğitimin en önemli aracı öğretmendir. İşte bu noktada öğretmen kadrosuna dikkat ediyoruz. Isparta’nın en popüler öğretmenleri ile anlaşırken bir yandan tecrübeli öğretmenlerle, diğer yandan alttan yetiştirebileceğimiz insanlarla anlaşıyoruz. Çünkü bu sektörün yeni insanlara da ihtiyacı var. Bizde ana öğretmenler olacak, etüt öğretmenleri olacak, rehberlik takip birimi ayrı olacak. Biz 6-7 tane rehberlikçi ile çalışacağız ve her sınıfın ayrı rehberlikçisi olacak.

FARKLI BİR EĞİTİM SİSTEMİ

Birey’de dersler föyler üzerinden anlatılıyor. Bu föyleri öğrenci tamamlamak zorunda. Çünkü bir öğrenci dersi dinledikten sonra bu föyleri tamamlarsa konu zaten oturmuş demektir. Föyleri tamamlamazsa bireyin logosunda olduğu gibi birebir sistem var. Öğrenci birebir alamayacak. Birebir sistemimizin ucu açık, istediği kadar faydalanabilir ama koşullara bağlı. Öğrenci önce dersi dinleyecek, derste öğrenip birebirle pekiştirecek.  Ödev için ödev föyünü yapacak. Pekiştirip birebirle son noktayı koyacak. Bizim sistemimiz bu şekilde yürüyor.  Her sınıfın ayrı danışmanı ve ayrı rehberliği olacak. Ders saatlerini yeteri oranda tutacağız. Çok ders almak iyi bir şey gibi gözükür ancak 10 dk da anlatılacak şeyi 2 saatte anlatırsak öğrenci belirli zamandan sonra sıkılır, dinlemez. Ders saati ne az nede fazla olmalıdır. Bunun bir sistemi vardır biz bu sistem üzerinden hareket ediyoruz.

FİZİKİ İMKANLAR ÇOK FAZLA

Fiziki imkanlara baktığımız zaman Isparta’da bizim sunduğumuz fiziki imkanları sunan ikinci bir kurum yok. Mimar Sinan Caddesi’nde 3 katlı binaya sahibiz ve bu binada 7 tane şube çıkaracağız. 7 ana dersi vereceğiz fakat 7 ana dersi vermek bu şekilde çıkmak marifet değildir. Tam anlamıyla hakkını verirsek 14 tane ders vardır.

1000 KAPASİTE

1000 kişilik kapasitemiz var. Hedefimiz Bireyler arasında Türkiye birincisi olmak. Kendimizle yarıştıkça zaten Isparta ve Türkiye’de en başarıyı çıkarmaya adayız. Yeni  sisteme hazırız, biz zaten bu sistemin içerisindeki kişileriz. Herkes yeni bir dershane diyebilir. Yeni olan sadece duvarlardır. Ne bu marka yenidir, ne de dersi anlatacak öğretmen yenidir.”

İLETİŞİM KANALLARI

0505 095 32 32

Mimar Sinan Caddesi üzerinde

Bu haber 431 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...