KUYUCAK KÖYÜ REKORA KOŞUYOR..

3 Ağustos 2018 18:19

Türkiye'de lavanta üretiminin yüzde 80'ini karşılayan Kuyucak Köyü’ne  1,5 ayda 222 bin kişi ziyaret etti.

Görsel sezonun sona erdiği Kuyucak her geçen yıl ziyaretçi sayısını artırırken, yapılan çalışmalarla da bilinirliğini daha geniş kesimlere sunuyor.

Müthiş manzarası ve huzuruyla ziyaretçilerini cezbeden lavanta bahçelerinde kırsal turizme katkı sağlamak için 3 yıl önce oluşturulan "Lavanta Kokulu Köy Projesi" de gelen ziyaretçi sayısının artmasında önemli rol oynadı.

Lavanta Kokulu Köy Projesi Koordinatörü Ali Sağdaş, gelen turistlerin lavanta bahçelerini zevk alarak gezdiğini belirterek, şunları söyledi: "İlk yıl 21 bin, ikinci yıl 140 bin, bu yıl da 222 bin civarında turist ağırladık. Özellikle Uzakdoğu'nun büyük ilgisi var. Çin, Malezya, Tayland, Tayvan, Japonya onun dışında Almanya ve Rusya'dan çok yoğun turist almaktayız. Yabancı turist sayımız bu yıl 30 bin. Geçen yıl bu sayı 20 bin civarıydı. İlk yılımızda ise bin 500. Ziyaretçi sayısı her geçen yıl katlanarak artıyor. Önümüzdeki yıllarda daha fazla rağbet göreceğini umuyoruz. Daha düzenli olacak ve işletmelerimiz kendilerini geliştirerek gelen misafirleri daha güzel ağırlayacaktır. Isparta artık gül şehrinin yanında lavanta şehri de oldu. Bu gelişme sadece Kuyucak ve Isparta'ya değil, Türkiye'ye de yaradı.Çünkü yurt dışından gelen turistlere alternatif bir turizm alanı. Gelen döviz girdisi ülkemize de büyük katkı sağlıyor. Kuyucak'ın dünyada sayılı kırsal turizm merkezlerinden biri haline geleceğine inanıyoruz. Gittikçe daha güzel noktalara ulaşacak. Ülkemizin gururu olacağına inanıyoruz."

 

 

Bu haber 374 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...