Sevgililer Günü’nün gülü 7,5 TL

15 Şubat 2013 18:47

Sevgililer Günü geldi çattı. Tüketim çılgınlığının tavan yapması beklenen bu günde tabii ki en özel ürün gül. 20 yıldır çiçekçilik sektöründe faaliyet gösteren Süleyman Altın, tecrübelerini ve gözlemlerini paylaştı. Altın’a göre çiçeği en çok genç sevgililer birbirine alıyor ama doğrusunun orta ve yaşlı insanların birbirine alması olarak görüyor.

Bugün 14 Şubat Sevgililer Günü. Isparta Sevgililer Günü’ne çeşitli etkinliklerle hazırlandı. Kimi yerlerde yemek organizasyonu için rezervasyonlar yapıldı, kimi yerlerde eğlence mekânlarına kişi sayıları bildirildi. Ancak her şeye rağmen bugünde vazgeçilmez olan bir şey var. Gül. 20 senedir çiçekçilik sektörünün mihenk taşı olmuş Süleyman Altın, bu sene Sevgililer Günü’nün daha iyi geçeceği kanısında. Özellikle Isparta’da insanların birbirine çiçek alma alışkanlığının arttığına dikkat çeken Altın, ilimizin sosyal bir şehir olduğunu savunuyor.

EN ÇOK GÜL VE ORKİDE TERCİH EDİLİYOR

Altın, Isparta’da en çok gül ve orkidenin tercih edildiğin söyledi. Bunun yanında Kasabilanka ve mevsim çiçeklerine de yoğun talep olduğunu belirten Altın, çiçek fiyatlarının da belli olduğunu aktardı. Gülün tanesinin 7,5 TL’den satılacağını bildiren Altın, “Bu fiyat Sevgililer Günü’nden önce de aynıydı bugünde aynı olacak. Tanesi 7,5 TL, Kasabilanka’nın dalı ise 15 TL gibi. Farklı fiyat uygulanmayacak” dedi.

YAPAY ÇİÇEĞİ TERCİH ETMEYİN

Çiçek alımında da önemli tavsiyelerde bulunan Altın, şunları söyledi: “Yapay çiçeklere de rağbet bir hayli fazla. Ancak canlı çiçeğinin yerini tutmaz. Canlı çiçek sevgiyi daha çok ifade eder. Küçük şeylerden insanlarımız mutlu oluyor. Zaten çiçeklerde çok pahalı ürünler değil. Ben yapay ürünlerin tercih edilmesini tavsiye etmiyorum. Mecburiyetten bulunduruyoruz. Yapay çiçekler Çin’den geliyor. Canlı çiçekler ise Türkiye’de üretiliyor. Ayrıca neden kendi ülkemiz kazanmasın, neden paramız Çin’e gitsin. 

BAYANLAR ERKEKLERE ÇİÇEK ALMAYA BAŞLADI

Şunu da belirtmek isterim son yıllarda sadece erkekler bayanlara çiçek almıyor. Şimdi devir değişti. Bayanlar da erkeklere çiçek almaya başladı. Bu dikkat çekmeye başladı. Özellikle sürpriz yapacak bayan çiçek alıyor.

ÇİÇEĞİ EN ÇOK ÖĞRENCİLER ALIYOR

Sevgililer günün vazgeçilmezi güldür. Çiçek kültürünün artmasında üniversitenin büyük bir katkısı var. Sebebi öğrenciler. Bugün en çok çiçeği öğrenciler alıyor. Yani belli yaşa gelmiş insanlar almıyor. Özetle çiçekleri gençler birbirine alıyor. Örnek vermek gerekirse öğrenciler ilimizden gittiği zaman çiçek satışları yarının altına iniyor.

YAŞI İLERLEYENLERİN ÇİÇEĞİ DAHA ÇOK ALMASI LAZIM

Sadece gençlerimiz çiçek almamalı. Bence yaşı ilerleyen insanlarımız çiçeği daha çok tercih etmeli. Çünkü karşımızdaki kişiye yaşlandıkça daha çok ihtiyacımız oluyor. Bence kişilerin daha da özen gösterimsi lazım. Hayatını onunla idame ettiriyor. Ondan başka kimsesi yok çünkü hayatında. Onu bir şekilde çiçekle mutlu etmesi gerekiyor.

ÇİÇEĞİ BİR GÜN DEĞİL HER ZAMAN ALIN

Ayrıca çiçeği sevdiğinize sadece bir gün almayın. Sevgililer günün çiçek alma günü değildir. Bence sevdiğinize içinizden geldikçe çiçek almayı bilmelisiniz. Belki çok basit gibi görünüyor ama hediye almak kimin hoşuna gitmez kimi mutlu etmez ki.”

 

Bu haber 665 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...