Türkiye 105’incisi BOĞAZİÇİ KOLEJİ’nden

3 Ağustos 2018 18:24

YKS-2018 sonuçlarına göre Türkiye yerleştirme sayısal puanda Boğaziçi Koleji’nden Türkiye 105’incisi çıktı. Kurucu Temsilcisi Okay Karaman, “Türkiye yerleştirme sayısal puanda Türkiye 105’ncisi bir öğrencimiz var. İlk 1000-2000-5000 ve 10000’de derece yapan öğrencilerimiz var. Değişen yeni sistemi kapsamında ilk yılda iyi bir başarı yakaladık. Liselere Giriş Sınavında sınavla öğrenci alan okullara 10 öğrencimizi yerleştirdik. 32 öğrencimiz sınava girdi, 10 tanesi sınavla öğrenci alan yerlere yerleşti” dedi.

Üç başarı dolu yılı geride bırakan Boğaziçi Koleji, bu yılda elde ettiği LGS ve TYT-AYT sınavlarında güzel başarılara imza atarak eğitimdeki başarı ve kalitesini bir kez daha kanıtladı.

Kurucu Temsilcisi Okay Karaman, şu açıklamayı yaptı:

“Boğaziçi Kolejinde yeni eğitim – öğretim dönemi hazırlık çalışmaları yapıldı. Tüm öğretmenlerin katılımları ile yaklaşık 1 ay boyunca yapılan zümre çalışmaları Boğaziçi Koleji’ne özgü eğitim yaklaşımı ile Türkçe’den İnzgilizce’ye, Resim’den Müziğ’e her ders için alanında uzman öğretmenlerimiz tarafından yeni eğitim – öğretim çalışmaları hazırlandı. Öğrencilerimiz için dönem içerisinde sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak, onları geliştirecek etkinlik takvimi oluşturuldu.

Yarını düşünen eğitim anlayışımız ve öğretmenlerimizle yeni eğitim – öğretim dönemine hazırız.”

 

Bu haber 395 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...