Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Aday Memur Eğitimleri Başladı

3 Ağustos 2018 18:31

SDÜ'nün çeşitli birimlerine açıktan atanan 14 aday memura yönelik temel eğitim dersleri başladı. Aday memurlara 10 gün boyunca halkla ilişkiler, tasarruf, insan hakları, dil bilgisi kuralları, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi, mesleki yazışma ve dosyalama usulleri, Devlet Memurları Kanunu, milli güvenlik, devlet teşkilâtı, protokol, haberleşme, gizlilik konularında eğitimler verilecek.

SDÜ’nün çeşitli birimlerine açıktan atanan 14 aday memur için eğitim süreci Doğu Yerleşkesi Ertokuş Bey Derslikleri’nde başladı. Program, 657 sayılı Kanun’un 55’inci maddesine dayanılarak çıkarılan “Aday Memurların Yetiştirilmesine İlişkin Genel Yönetmelik” kapsamında hayata geçiriliyor. 14 aday memur için düzenlenen temel eğitim programı 10 gün sürecek. Aday memurların program kapsamındaki ilk dersini Isparta Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Görevlisi Nafiz Akgün verdi.

-İletişimde ''nasıl söylediğiniz'' çok önemlidir

Akgün, halkla ilişkilerin bir iletişim sanatı olduğunu ifade etti. En etkili iletişim yönteminin “yüz yüze” yapılanı olduğunu anlatan Akgün, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İletişimin altın kuralı şudur: ‘Ne söylediğiniz önemli değildir. Onu nasıl söylediğiniz önemlidir.’ Gerçekleştirilen araştırmalarda yüz yüze iletişimde kelimenin etki değeri yüzde 10 olarak ölçülüyor. Ses tonunun belirleyicilik oranı yüzde 30 bulundu. Beden dili ise o görüşmenin yüzde 60’lık dilimini etkisi altına alıyor.”

-İyi bir iletişim “geri bildirimi” olandır

İletişimde amacın “anlaşılmak” olduğunu ifade eden Akgün aday memurlara şöyle seslendi:

“Öğrenci, akademisyen ve diğer alıcılar ile en doğru, verimli, etkili, sağlıklı iletişim kurmak için temelde yapmanız gereken kodlamalar var. İyi bir iletişim ‘geri bildirimi’ olandır. Bunun için de bir sanat olan halkla ilişkileri doğru yönetmelisiniz.”

-10 günlük eğitim programı

SDÜ Personel Daire Başkanlığı tarafından 10 Ağustos 2018 tarihine kadar aday memurlara verilecek eğitim başlıkları şöyle:

-Mesleki Yazışma ve Dosyalama Usulleri: Öğretim Görevlisi Selcen Deniz Uzunbacak

-Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi: Dr. Öğretim Üyesi Ayşegül Şentürk

-Türkçe Dil Bilgisi Kuralları: Öğretim Görevlisi Ebru Vural Arslan

-Türkiye Cumhuriyeti Anayasası- İnsan Hakları: Prof. Dr. Yüksel Metin

-657 sayılı Devlet Memurları Kanunu: Yasin Akkaya- Hüseyin Özkan

-Millî Güvenlik Bilgileri: Dr. Öğretim Üyesi İsmail Kervankıran

-Genel olarak Devlet Teşkilâtı: Araştırma Görevlisi Ömer Yıldırım

-Protokol: Öğretim Görevlisi Arzu Özkanan

-Haberleşme: Dr. Öğretim Üyesi Nalan Ova

-Gizlilik ve önemi: Hukuk Müşaviri Orhan Çerçi

-Devlet malını koruma ve tasarruf tedbirleri: Araştırma Görevlisi Efe Bilke

 

Bu haber 393 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...