Deregümü’de Domates ve Karanfil Festivali bugün

4 Ağustos 2018 13:09

1. Deregümü Köyü Domates ve Karanfil Festivali, 4 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Festival kapsamında sanatçılar Çiğdem Gül, Şevket Şeref ve Ramazan Çelik sahne alacak.

1. Deregümü Köyü Domates ve Karanfil Festivali, 4 Ağustos Cumartesi günü yapılacak. Eni iyi domates ve karanfil yetiştiricilerinin de ödüllendirileceği festival programına yoğun katılımın olması bekleniyor. Festival kapsamında sanatçılar Çiğdem Gül, Şevket Şeref ve Ramazan Çelik sahne alacak.

Köyde yapılan tarım faaliyetlerinin tanıtılması adına böyle bir festival düzenlediklerini belirten Deregümü Köyü Muhtarı Osman Katırcı, “Köyümüz kabına sığmayan bir köy haline geldi. Yaptığımız tarım faaliyetlerini ve ürettiğimiz ürünlerin kalitesini Isparta’ya hatta tüm Türkiye’ye tanıtmak için böyle bir festival programı düşündük.  Festivalimize tüm halkımızı davet ediyoruz.

Ayrıca Köyümüzde seracılık faaliyeti yapan halkımızı onure etmek adına bir yarışma düzenledik. Bu yarışma sabah festival açılışının hemen ardından gerçekleştirilecek. Yarışmaya köyümüzde domates ve karanfil üreten halkımız katılacak. Oluşturduğumuz jüri ile en iyi domates ve karanfil üreticilerini belirleyeceğiz. Yarışmada dereceye giren üreticilerimize de çeşitli ödüller takdim edeceğiz. Halkımız hem seraların bakımı hem de hasat için yoğun bir tempo ile çalışıyor. Bu yoğunlukta emektar halkımızın eğlenebilmesi ve moral depolaması için güzel bir etkinlik olacak. Tüm Isparta halkını köyümüzün bu mutlu gününde yanında olmaya davet ediyorum" dedi.

Düzenlenen festival kapsamında gece konserlerinin de olacağını bildiren Muhtar Osman Katırcı,"Sabah yapılan etkinlikler sonrasında halkımızın eğlenip hoş vakit geçirmesi için yöresel sanatçılarımızın konserlerini etkinliğimize dahil ettik. Bu kapsamda ilk olarak Saat 19:00'da Ispartamızın sanatçısı Şevket Şeref ile konserimiz başlayacak. Daha sonra tanınmış isimlerden Çiğdem Gül ve Ramazan Çelik konserleri ile gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam edecek” diye konuştu.

 

 

Bu haber 349 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...