SDÜ Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavı takvimi belli oldu

6 Ağustos 2018 18:50

Süleyman Demirel Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavı kılavuzları (ÖYSK) yayınlandı.  Özel Yetenek Sınavına ön kayıtlar 27-29 Ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

Spor Bilimleri Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavına ön

kayıtlar 27-29 Ağustos 2018 tarihleri arasında 09:00-17:00 saatleri arasında yapılacak. Adayların

Süleyman Demirel Üniversitesi Doğu Kampüsü Spor Bilimleri Fakültesi’ndeki Ön Kayıt Bürosuna

şahsen başvurmaları gerekiyor. Adayların ön kayıt başvurusunda kurulan kamera ile görüntüleri

alınacağından posta veya vekâleten ön kayıt yaptırılamıyor.

Beden Eğitimi Öğretmenliği için en az 220.000 ve Spor bilimleri için 180.000 puanlılılar başvurabilecek.   (Milli Sporcu TYT en az 150.000 Puan) (Engelli Sporcu TYT en az 100.000 Puan. Toplamda ise 90 öğrencilik kontenjan ayrıldı.

Ön Kayıt Koşulları

1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

2- Lise mezunu olmak

3 - Adayın konuşma, sağlık ve fiziksel herhangi bir engelinin bulunmaması

4 - Daha önce bir Yükseköğretim kurumundan disiplin cezası nedeniyle çıkarılmamış olmak

5 - 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’ na giren ve Temel Yeterlilik Testi (TYT)’ den en az 220.000 puan alan adaylar ve 180.000 puan alan milli sporcular ön kayıt için müracaat edebileceklerdir.

6 - Sınavlara herhangi bir Yüksek Öğrenim Kurumu’ na kayıtlı bulunan ya da herhangi bir Yüksek Öğrenimi kazanmış bulunan adaylar da katılabilir.

7 - Yetenek sınavına başvuracak olan Milli Sporcu adaylardan 220.000 puan ve üzerinde olanların ön kayıt esnasında milli sporcu kontenjanına ya da milli olmayan adayların kontenjanına başvuru yaptıklarını belirtmeleri zorunludur. Bu beyan adayın kendi sorumluluğundadır. Milli Sporcu olan adaylar sadece kendi aralarında değerlendirilecektir, diğer adayların kontenjanına dâhil edilmeyeceklerdir. NOT: Fakültemiz Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ve Spor Bilimleri Bölümlerinin her ikisi için istenilen ön kayıt koşullarını sağlayan adaylar her iki bölüme de başvuru yapabileceklerdir. Fakat adaylara her 2 bölüm içinde yalnızca 1 aday numarası ve 1 özel yetenek sınav hakkı (2 deneme hakkı) verilecektir. Birden fazla bölüme yerleştirilen adaylar yalnız bir bölüme kayıt yaptırabilir.

ÖN KAYIT İŞLEMLERİ VE İSTENEN BELGELER

 Adaylara ön kayıt esnasında birer fotoğraflı aday bilgi formu hazırlanır. Adaylar bu belgeyi ve kendilerinin getirecekleri kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport) tüm sınav boyunca yanında bulundurmak zorunda. T.C Kimlik numarası bulunmayan, belirli olmayan ve özelliğini kaybetmiş fotoğrafsız ya da fotoğrafı kendisine benzemeyen kimliklerle adayın ön kayıt işlemi yapılmaz. Ön kayıt için istenen belge ve koşullar aşağıda sıralandı:

1. Lise diploması aslı ve 1 adet fotokopisi, mezun durumunda olanların lise müdürlüğünden alacakları durumunu belirten bir belge ya da e-devlet uygulamasından alınmış barkodlu mezuniyet belgesi,

2. 2018–YKS Sonuç Belgesi (Doğrulama Kodu İçeren Bilgisayar çıktısı),

3. Nüfus Cüzdanı Aslı ve 1 adet önlü arkalı fotokopisi,

4. Son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf 2 adet,

5. ‘Spor Yarışmalarına katılmasında sağlık açısından bir sakınca yoktur’ ibareli Sağlık Raporu (tam teşekküllü sağlık kuruluşundan olma zorunluluğu yoktur, Aile Hekimliği vb. olabilir) 1 adet aslı,

6. Milli Sporcular için – Milli Sporcu Belgesi aslı ya da noter onaylı sureti (Milli Sporcu Belgesinin, Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden alınması gerekmektedir.

Milli Sporcu Belgesi, 12 Mayıs 2011 tarih ve 27932 nolu resmi gazetede yayınlanan “Milli Sporcu Belgesi Verilmesi Hakkında Yönetmelik” doğrultusunda belirtilen yarışmalar esas alınarak hazırlanmalıdır. Milli Sporcu Belgesi 3 imzalı (Federasyon Genel Sekreteri, Federasyon Başkanı ve Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanı) olmalıdır. Üç imzalı olmayan “Milli Sporcu Belgesi” kabul edilmeyecektir. Futbol spor dalından başvuracak milli sporcuların Milli Sporcu Belgesini Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı’ndan almaları gerekmekte)

Ön Kayıt Başvuru Adresi

Süleyman Demirel Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Atatürk Spor Salonu, Doğu Yerleşkesi,

Çünür/ISPARTA

Tel: 0 246 211 47 53 Fax: 0 246 211 47 88

Sınav Tarihleri

Adayların Özel Yetenek Giriş Sınavına 03-07 Eylül 2018 tarihleri arasında hangi gün gireceği ön

kayıtlardan sonra üniversitemizin ana sayfası (http://w3.sdu.edu.tr/) ile Spor Bilimleri Fakültesi web

sayfasında (http://sporbil.sdu.edu.tr/) açıklanacak.

Adayların ilan edilen tarih ve saatte sınav giriş kartları ile sınav yerinde hazır bulunmaları

gerekmektedir. Sınav sırasını kaçıran adaylar sınava alınmazlar ve sınavdan vazgeçmiş sayılırlar. Ancak

çok acil bir mazereti bulunan aday, yazılı olarak müracaat etmesi ve bu talebinin Sınav Yürütme

Kurulunca değerlendirilip onaylanması durumunda bulunduğu gruptaki (kadın-erkek) sınav bitmeden

sınava alınabilecek.

Kesin kayıt için istenen belgeler:

1. YKS Sonuç Belgesi

2. Lise Diploması (Aslı)

3. T.C Kimlik numaralı Nüfus Cüzdanının onaylı sureti (2 adet)

4. İkametgâh Belgesi

5. Askerlik Durum Belgesi (Askerlik çağına gelmiş erkek öğrenciler için herhangi bir Yüksek

Öğretim Kurumuna kayıt olmasında sakınca olmadığına dair Askerlik Şubesinden alınmış belge)

6. 20 adet vesikalık fotoğraf (son 1 ay içerisinde çekilmiş kılık kıyafet yönetmeliğine uygun 4x6 cm ebadında vesikalık fotoğraf)

 7. Sağlık Raporu (‘’Spor Bilimleri Fakültesi bölümlerinde öğrenim görmesinde sağlık yönünden herhangi bir sakınca yoktur’’ ibaresi bulunan tam teşekküllü devlet veya özel hastanelerden alınmış heyet raporu), (Opsiyonlu En Geç Teslim Tarihi: 26.09.2018)

 

Bu haber 551 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...