IPARTA’DA İMAR BARIŞI İÇİN 3 BİN BAŞVURU YAPILDI

6 Ağustos 2018 18:52

8 Haziran tarihinde başlatılan imar barışı konusunda Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Abdullah Borca önemli açıklamalarda bulundu. Isparta’da imar barışı kapsamında yaklaşık 3 bin kişinin başvuru yaptığını belirterek, bugüne kadar 5 milyon liralık ödeme yapıldığını söyledi.

Hükümet tarafından 8 Haziran tarihinde başlatılan imar barışı tüm hızıyla devam ediyor. İmar barışı konusunda Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Abdullah Borca önemli açıklamalarda bulundu. Vatandaşların yapılan çalışmalarla bilgilendirildiğini ifade eden Müdür Vekili Borca, İmar Barışı’na yaklaşık 3 bin kişinin başvuru yaptığını söyledi.

Borca, “Bakanlığımızın imar barışıyla ilgili çalışmaları aynı kararlılıkla artarak devam ediyor. Isparta’da bununla ilgili vatandaşımızın imar barışı konusunda dana net bilgi sahibi olması açısından kurumumuz tarafından oluşturulan iki adet imar barışı ofisinde ve belediyede oluşturduğumuz imar barışı ofisimizde bilgilendirme çalışmaları teknik ekibimiz tarafından sağlanıyor. Şuana kadar müdürlüğümüzü bizzat gelen 2500’den fazla kişiye birebir bilgilendirme ve gerekli destek sağlanmış durumda belediyeye daha merkezi konumda olduğu için günlük 100 vatandaşımız geliyor ve 1000’e yakın vatandaşımıza ayrıntılı bilgi verildi bunun dışında da ilçelerimizde de 30’ a yakın toplantı yapıldı bilgilendirme çalışları devam ediyor. Muhtarlarımızın aracılığıyla da ulaşmaya çalışıyoruz. Gelen taleplere de doğru bilgi aktarma konusunda teknik ekibimiz sürekli çalışmaya devam ediyor.” Dedi. 

Abdullah Borca, bugüne kadar 5 milyon liralık ödeme yapıldığını belirterek, bin 500 kişinin de yapı denetin belgelerini aldığını açıkladı. Borca. “En son aldığımız bilgiye göre 5 milyon TL’ye kanı bir tutarın yatırıldığı 1500 kişinin üstünde başvuru yapıp belgesini alan vatandaşın bilgisi var bu sayı hergün artarak devam ediyor, imar barışına ilginin yoğun olduğunu gözlemliyoruz,  bununla ilgili yapılanma tamamen e-devlet üzerinden basit bir başvuru şeklinde gerçekleştiği için tüm vatandaşlarımız akıllı telefon kullanan vatandaşlarımız basit kolay bir şekilde 3-4 adımda biz bunu 3 dakikada basit başvuru olarak nitelendiriyoruz, 3 dakikada kimseye ihtiyaç duymadan kendileri başvurup doğum bilgilerini aktararak ve kindi bilgilerini girerek daha sonra kendilerine gelecek sms ile gerekli parayı yatırdıktan sonra başka bir işleme gerek kalmaksızın yapı kayıt belgelerini alabilirler.” Açıklamasında bulundu Borca, yapı denetim belgesi alacak vatandaşlar için önemli uyarılarda bulundu. Herhangi bir dosya, üretilecek belge ve başka bir çalışmaya ihtiyaç olmadığını belirtti. 

 

 

 

Bu haber 381 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...