Isparta’da Doğalgaz Kullanımı %64’e Ulaştı

6 Ağustos 2018 18:53

Isparta’da 2008 Eylül ayında verilmeye başlanan doğalgazda abone sayısı 64 bin 133’e ulaştı. Bunlardan 50 bini kombi(konut), geriye kalan kısmı da apart, işyeri, kamu kurumları, ibadethane ve sivil toplum kuruluşları aboneliklerinden oluşuyor. Torosgaz yetkilileri, Isparta’da doğalgaz kullanımının beklenilen düzeyde olmadığını belirttiler. Isparta’ya ilk kez doğalgaz altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından 2008 yılının Eylül ayında verilmişti. Aradan geçen zamanda şehir merkezindeki tüm mahallelere doğalgaz ulaştı. Ayrıca Gönen ilçesi de şuanda doğalgaz kullanırken, Yalvaç ve Keçiborlu’da altyapı çalışmaları devam ediyor.

Isparta ve Burdur’un doğalgaz dağıtım şirketi Torosgaz’ın yetkilileri şuanda İlimizde 66 bin 799 sayaç abonesi olduğunu belirttiler. Isparta’da 115 bin konut, işyeri vs yerlerden yaklaşık 105 bin tanesinin doğalgaz kullanabilir durumda olduğuna değinen yetkililer, “Şuanda Isparta’da 64 bin 133 sayaç sözleşmesi bulunuyor. Bunlardan yaklaşık 9 bini apart, işletme, resmi kurum, ibadethane, sivil toplum kuruluşları, yaklaşık 5 bini de merkezi sistem aboneliği. 50 bini de kombi(konut) abonesi” dediler.

Isparta’da vatandaşların ağırlıklı olarak bireysel doğalgaz aboneliğini tercih ettiğini ifade eden yetkililer bunun özel bir nedeninin bulunmadığını söylediler.

Isparta’ya ilk kez 10 yıl önce doğalgaz verildiğini hatırlatan Torosgaz yetkilileri, “O dönemde ilk olarak TOKİ, Anadolu Mahallesi, Fatih ve Bahçelievler Mahalleleri’ne doğalgaz verilmişti. Geçen zaman içerisinde şehir merkezindeki tüm mahallelere doğalgaz ulaştı. Yeni yerleşim yerlerine ve yeni imara açılana yerlere talep olması durumunda doğalgaz bağlanıyor. Emre, Vatan, Muzaffer Türkeş gibi bazı mahallelerde imarı tamamlanmış yerler var. Buralarda yollar tamamlandıkça gaz veriliyor. Çünür Yeni Şehir’de doğalgaz altyapısı tamamlandı. 2 yıldır o bölge doğalgaz kullanabiliyor” diye konuştular.

Yetkililer, Isparta’daki abone sayısının da beklenilen sayıda olmadığını belirterek, emsal şehirlere bakıldığında abone sayısının 80 bin civarında olması gerektiğine işaret ettiler.

Doğalgaz bağlatmak için 15-30 arasında değişen bir süreç olduğunu kaydeden yetkililer, “Torosgaz’da proje 2 gün içinde onaylanıyor. Gaz açma işlemi de randevu ile en geç 5 gün içerisinde gerçekleştiriliyor” dediler.

Öte yandan Gönen İlçesi’nde 794 abonenin bulunduğunu ifade eden Torosgaz yetkilileri bunlardan 773’ünün konut, 21’i nin de işyeri, resmi kurumlar, ibadethaneler ve sivil toplum kuruluş abonelikleri olduğunu söylediler. Yetkililer Yalvaç ve Keçiborlu’da doğalgaz altyapı çalışmalarının devam ettiğini belirterek, bu iki ilçeye en geç Ekim ayında gaz verileceğini duyurdular.

1 M3’Ü 1,19 TL Isparta’da 1 m3 doğalgazın fiyatı tüm vergiler dahil 1,19 TL’den faturalandırılıyor.

 

 

Bu haber 349 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...