“DEREGÜMÜ’NÜN TARLALARINA GÖZÜNÜZÜ DİKMEYİN”

7 Ağustos 2018 18:25

Ak Parti Milletvekili Recep Özel, Deregümü Domates Festivali’nde Belediye Başkanı Günaydın’a kürsüden gönderme yaptı. Günaydın’ın kürsüden konuşmasında Deregümü için ‘mahalle’ demesine gönderme yapan Özel, “Deregümüyü mahalle yaptırmayız sana’ dedi.

Ak Parti Milletvekili Recep Özel,  Deregümü Domates Festivali’nde konuştu.  Deregümü’de karşısında oturan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı uyardı:

“2000 yılında Deregümü köyünde organize sanayi dendi. Arazi dendi.  O zaman müdahale edilmişti.  Tarlanız sizde kaldı. Sayın Belediye Başkanı burada konuşurken Deregümü Mahallesi dedi. Ama biz burada köy olmaya devam edeceğiz başkanım. Buranın tarlalarına falan gözümüzü dikmeyelim belediye olarak da. Bizim üretime ihtiyacımız var.  İmarımızı başka yerlerde açalım diyorum. Tabiiki imar beklentisi olan kardeşlerimiz da vardır. Ama üretim yapmak bu verimli toprakları imara açmak ne derece doğru onu düşünmek gerekir.”

AK Parti Milletvekili Recep Özel, "Burada bir festival yapılıyor. Birilerine bu festival sıradanmış gibi gelebilir ama, özellikle Deregümü'nün geçmişini bilmeyenler, nereden nereye geldiği konusunda bilgi sahibi olmayanlar bunu sıradanmış gibi algılayabilir. Ama bu sıradan değil. Bir köyün nasıl para kazanması gerektiğini, diğer Isparta köylerine örnek olabileceğinin bir tespitini burada yapıyoruz. 2000'li yıllarda karanfille sera altı domatesle başladık, şimdi ürün çeşitliliğine doğru gidiyoruz. Bu ürün çeşitliliğini Isparta'nın diğer köylerinde yapmak istiyoruz. Isparta'da sanayimiz bir noktaya kadar var. Daha fazla gelişemedi. Isparta bir tarım şehri. Tarım girdilerine yönelik yapılan yatırımları bizler önemsiyoruz. Onun için Isparta gerçekten son 16 yılda tarımda çok ciddi destekler aldı. Babası oğluna vermiyor. Makine, traktör aldığında yüzde 50'sini devlet hibe olarak verdi.  Destekler bu dönem de kat be kat arttı. Bu dönemde bunun daha fazlasını yapalım. Isparta'nın özellikle merkezi köyleri biraz daha garip. Dariören, Güneyce gibi köylerimiz var. Çok garip insanlarımız var. Onlara bu alternatif para kazanabilecekleri tarım ürünleriyle ilgili öncülük etmek istiyoruz. İnşallah bu konuda Özel İdare ile Tarım Müdürlüğü çalışma yapalım istiyoruz. Ürettiğimizi pazarlama konusunda iyi bir noktaya geldiğimizi söyleyemem. Pazarlama noktasında tüccarın oyuncağı olabiliyoruz. Kirazda, kayısı da oldu. Başka ürünlerde oluyoruz. Pazarlama noktasında biraz daha gayretli olmak, bu konuda öncülük yapmak istiyoruz. Köylerde göçü önlemek istiyoruz. Sosyal tesislere düğün salonlarına ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Artık köyler şehirde ne varsa köyle de olması anlayışında. Şimdi köy estetiğine kadar bir çalışma yapılması kanaatindeyim. Köyleri yaşanabilir hale getirme noktasında bir çalışma içinde olmayı arzu ediyorum" diye konuştu.

 

Bu haber 341 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...