Zabun: Belediye üzerinden ucuz konut üretmek de mümkün

7 Ağustos 2018 18:34

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Isparta’da yaşayan orta ve dar gelirli ailelerin ihtiyacı olan sosyal konut için sadece TOKİ’ye bel bağlamanın yanlış olduğunu söyledi. Zabun, “TOKİ bir tarafta konut üretirken Isparta Belediyesi üzerinde de halkın ihtiyacını karşılayacak bir toplu konut hamlesi başlatılabilir. Kaldı ki Belediye geçmişinde bu tecrübe var. Yapı kooperatifçiliğinde de ispatlanmış bir başarı hikayemiz var” dedi.

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Altan Raşit Civan, Mehmet Aybatılı, kısmen Yusuf Ziya Günaydın döneminde BELMAŞ üzerinden yapılan sosyal konutları hatırlattı. Isparta’da gecekondu olmamasını sağlayan yapı kooperatiflerinin kurduğu mahalleleri, yaşam alanlarını işaret etti. Isparta’da sosyal konut için gereken tecrübe ve birikimin varlığına dikkat çeken AK Parti il Başkanı Zabun, emekli ve dar gelirli ailelerin ihtiyacı olan sosyal konut için sadece TOKİ’ye bel bağlanmaması gerektiğini söyledi. TOKİ’nin bir taraftan çalışmalarına devam ederken diğer taraftan da Belediye üzerinden bazı çalışmaların yapılabileceğini kaydeden Zabun, şöyle konuştu:

“Bir defa laf üretmeyi bırakmamız lazım. Bakın Isparta'da çok ciddi anlamda toplu konut ihtiyacı var. Orta gelir ve alt gelir grubunun ihtiyacını karşılayacak bir sosyal konut ihtiyacı var. TOKİ bir taraftan  çalışıyor. Onlar o süreci yürütüyorlar. Ama sadece TOKİ'ye bırakılmamalı.  Bizim mutlaka belediye üzerinden de ucuz arsa veya sıfır maliyetli arsa üretip vatandaşımızın ihtiyacını karşılayacak toplu konutları üretmemiz lazım. Bununla ilgi çalışmalarımızı süratle sürdürüyoruz. Kaldı ki  Belediyemizin bu konuda ciddi tecrübeleri var. Bir Belmaş evleri örneği var. Bunu dışında Isparta'da kooperatif yapı kültür var. Bugün Isparta'da gecekondu yoksa bunu temelinde kooperatifleşme  yatmaktadır. Isparta Belediyesini geçmiş tarihlerdeki sosyal konut projelerini ciddi şekilde hizmete sunmasındandır. Aynı şekilde yine sosyal konutları için belediye marifetiyle arsa üretmek mümkün. Bunların her birini hayata geçirmemiz mümkün."

 

Bu haber 353 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...