Doğalgaz, Güneş enerjisi imalatçılarının pazarını daralttı

8 Ağustos 2018 14:14

Isparta’nın köklü güneş enerji kazanı imalatçılarından Gönen Gün Isı marka sahibi İsmail Alp, yeni yapılan binalarda artık güneş enerji tesisatının yapılmamasından yakındı. Alp, ‘Nasıl olsa doğalgaz var diye güneş enerjisi tesisatı koymamak doğru değil” dedi.

Doğalgaz kullanımının yaygınlaşması ile birlikte evlerde sıcak su temini için kullanılan güneş enerji sistemleri artık demode gibi gözüküyor ancak işin erbabına göre; bedava güneş kaynağı her zaman için cazip. Isparta’nın tanınmış güneş enerji kazanı imalatçılarından Gönen Gün Isı markası sahibi İsmail Alp’e göre, güneş enerjisine ihtiyaç hiçbir zaman bitmeyecek. Yeni yapılan binalarda güneş enerjisi tesisatı yapılmamasına tepki gösteren Alp  açıklamalarda bulundu:

“Yeni binalarda, yeni yapılarda güneş enerji tesisatı konulmuyor. Doğalgaz var diye düşünülerek yapılmıyor. Neticede tamamıyla dışa bağlısın. Yarın Rusya ile ilişkiler farklı boyuta geçer. İran ambargo uygularsa ne yapacağız? Rusya yaptırım uygularsa. Veyahutta doğalgaz artarsa. Akşam bir haber vardı, doğalgaz kullanımı azalmış. Depolama alanı artmış. İlerde başımıza gelecek bir sıkıntı durumunda insanlar işine gücüne bakar.

YILIN 280 GÜNÜ GÜNEŞ VAR

Güneş enerjisi bedava sıcak su kaynağı. Isparta’da yılın 280 günü güneş görülüyor. Bu çok uzun bir süre. Çok fazla bir maliyet getirecek bir şey değil. 250-300 TL’lik bir maliyet ile bu altyapı hazırlanmış olur. Köy ve kasabalarda daha çok. İlçelerde Pazar daralıyor. Oralarda da doğalgaz kullanımı başlıyor.

Bu iş hiçbir zaman bitmez.”

SEKTÖRDE 20 YIL

Güneş enerji depoları imalatını Eski Sanayi’deki atölyesinde kendisi gerçekleştiren Gönen Gün Isı, sektörde 20. Yılını tamamladı. Dev-Alp Ltd. Şti. bünyesinde hizmet veren Gönen Gün Isı, Karaağaç Mahallesi Davraz Kapalı Pazar yeri yolu üzerinde yeni işyerinde faaliyet göstermeye başladı.

 

 

Bu haber 485 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...