“BEN ISPARTA’NIN BELEDİYE BAŞKANI DEĞİL, HİZMET İŞÇİSİYİM”

10 Ağustos 2018 18:31

Isparta Belediyesinin Mahalle Buluşmalarının çarşamba akşamı durağı Binbirevler Mahallesi oldu. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın eşi Dilek Günaydın ile birlikte katıldığı programa belediye meclisi üyeleri ile 4.Yağlı Pehlivan Güreş Müsabakalarının Güreş Ağası İzzettin Dikmen’de yer aldı. Sanatçı Ümmü Erbil’in birbirinden güzel eserlerini seslendirdiği Mahalle Buluşmasında kurulan Hizmet Masasında ise belediyenin tüm müdürleri, mahallelinin istek, talep ve şikâyetlerini dinledi. Çocuklar ise kendileri için kurulan Balon Parkta gönüllerince eğlenirken, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, belediye olarak yaptıkları yatırımların yanında, kültürel ve sosyal belediyeciliğe de büyük önem verdiklerini belirterek, kurdukları Gıda Bank sayesinde Isparta’da aç yatan vatandaş kalmasın diye uğraş verdiklerini ve bunda da başarılı olduklarını söyledi. Günaydın ayrıca mahallenin pazaryerinin üzerinin de geçici bir çözümle değil, modern bir şekilde kapatılacağının sözünü verdi.

**ISPARTA’YI YAŞANABİLİR ŞEHİR YAPAN BAŞKANA TEŞEKKÜR

Isparta Belediyesinin mahalle buluşmaları programı kapsamında Binbirevler Pazaryerinde düzenlenen mahalle buluşmasında kurulan Hizmet Masasında, daire müdürleri vatandaşların istek ve taleplerini dinledi. Programda konuşan Binbirevler Mahallesi Muhtarı Fazlı Şıkşık, “Isparta’yı yaşanabilir şehir haline getiren ve havası, suyu, doğası, yeşili, güzelliğiyle Binbirevleri yaşanabilir bir mahalle yapan Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Temizliğin en güzelini yapan, altyapı, asfalt sorununu çözen, su depolarının modernleşmesi ve mahallenin su sorununu çözen, temiz su içmesini sağlayan, park ve bahçeleriyle Binbirevlerin görünümünü değiştiren, mesirelik alan oluşturan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın başkanlığında tüm daire müdürlerine teşekkür eden Fazlı Şıkşık, “İstekler arzular bitmiyor. Sayın Başkanımız ne kadar gücü varsa bizim için harcıyor” görüşlerinde bulundu.

**BAZI İSİMLER OTURDUĞU MAKAMA DEĞER KATAR

Isparta Belediyesi 4.Yağlı Pehlivan Güreş Müsabakalarının Güreş Ağası İzzettin Dikmen’de yaptığı selamlama konuşmasında, kenti yaşanabilir şehir haline getiren Başkan Günaydın ve meclis üyelerine teşekkür ederken, son günlerde sosyal medya üzerinde de yer alan ‘Anlatmaya gerek yok, görüyorsunuz’ sözleriyle konuşmasına devam etti. Muhtar Şıkşık’ın konuşmasından bu şehirde belediyenin çıtasını ne kadar daha yükselttiğini dinlediğini anlatan Dikmen, “Vatandaşlar eskiden sokağına çöp konternıyırı, kilit parke taşı isterdi. Şimdi gelinen noktada yaşanabilir şehre uygun bir Binbirevler Mahallesi gözlemledik” dedi.

Bazı isimlerin oturduğu makama değer kattığını belirten İzzettin Dikmen, “Yusuf Ziya Günaydın’da oturduğu makama değer katan bir başkan. Başkan şehirde ne varsa köyde de o olacak dedi, gönül köprüsü kurarak, köyde yaşayan insanımıza şehirdeki atmosferi yaşatma adına can siperhane çalışan bütün personeliyle köylere gitmeye başladığında bazı siyasi muhaliflerimiz ‘bu hizmet niye köylere götürülüyor’ diye eleştirirken, Sayın Belediye Başkanımız bu söylentilere kulak tıkadı ve bu hizmetlere devam etti. 24 Haziran sonrası gördüm ki, başkanımızın başlattığı bu proje halk nezdinde karşılık görmüş olmalı ki, başkanımızın siyasi muhalifleri de benzer programlarla halkla kucaklaşmaya karar verdi. İşte ben bazı isimler vardır oturduğu makama değer katar derken bunun altında yatan gerçeği bu örnekle anlatmak istedim” görüşlerinde bulundu. Dikmen ayrıca düzenlenen yağlı güreşlerle Isparta’ya yeni bir pencere daha açıldığını ve Isparta’nın, Kırkpınar’a alternatif marka şehir olarak anılacağını belirtti.

** HALKIMIZIN FİKRİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR, ORTAK AKIL BİZİM İÇİN DEĞERLİDİR

Meydanı dolduran kalabalığı gördükten sonra ‘Bu güzellikleri gördükten sonra nasıl çalışmam ki” diyerek konuşmasına başlayan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Buraya geldiğimde sevginiz, dostluğunuz, muhabbetiniz, kucaklaşmanız teşekkürden öteye gidiyor. Bana büyük bir enerji aşılıyorsunuz. ‘Isparta’ya hizmet vermek ne kadar güzelmiş’ dedirtiyorsunuz.  Ben Isparta’nın belediye başkanı değil, hizmet işçisiyim” dedi.

Isparta’nın bir Avrupa ülkesindeki şehirler kadar hatta daha fazla güzelliklere ve imkanlara sahip olmasını arzuladığını ve çalışmalarını bu yönde sürdürdüğünü dile getiren Günaydın, bu hedefe ulaşabilmenin ana konusunun da altyapıdan geçtiğini ve bunu da bitirdiklerini dile getirdi. Projelerin, yatırımların peşi sıra devam ettiğini aktaran Başkan Günaydın, Isparta’nın 81 vilayet arasında en yaşanabilir şehir olduğunu vurguladı. Isparta’ya büyük fabrikalar, müzeler ve çok sayıda yatırım kazandırıldığını ve kazandırılmaya devam edeceğini kaydeden Günaydın, “Gelecek projelerimiz şehre on kat daha değer katacak. Bunları da yaptığımızda Isparta, Avrupa’nın, dünyanın en iyi ili olacaktır. Yaptığımız çalışmalar logo gibi ilerliyor. Tüm ekibim cömertçe çalışıyor. Gece gündüz demeden çaba sarf ediyorlar. Bugünde yine tüm daire müdürlerim sizlerin yanına geldi ve Hizmet Masasında sizleri dinliyor, taleplerinizi alıyor. Halkımızın fikri bizim için önemlidir, ortak akıl bizim için değerlidir. Seçime yarım saatte kalsa hazırladığımız projelerimizin ihalelerini yapacağız, temellerini atacağız. Isparta’yı dünya şehri yapmak için dev projelerimiz hazır. Emre Mahallemizde ne varsa, Binbirevler’de o olacak. Davraz Mahallemizde ne varsa Yenice Mahallemizde de o olacak. Yine çok şükür ki, Isparta’da aç yatan vatandaşımız yok. Isparta’da yaşayan insanlarımızı düşünüyoruz. Gıda ve Giyim Bank kurduk, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ihtiyaçlarını buradan karşılayabiliyor. Binbirevler Mahallemizin pazaryerinin üzerini çelik sistemle kapatacağız, gece kondu şeklinde değil, modern bir şekilde bu işi yapacağız” görüşlerinde bulundu.

 

 

Bu haber 334 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...