ISPARTA İŞ ADAMLARINDAN CUMHURBAŞKANI’NIN ÇAĞRISINA DESTEK

14 Ağustos 2018 16:41

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Ticaret Borsası yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle  birlikte Cumhuriyet Caddesinde bulunan Halk Bankasına giderek Dolar/EURO bozdurdular.

                ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen; “Dövizlerimizi bozdurmak için bankaya geldik. Bunun bir milli mücadele olduğunu bilerek buradayız. Ülkemizin her zaman için en güçlü olduğu hallerde bizi zor duruma düşürmek için, çelme takmak için uğraşan dış güçlere karşı Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla dövizlerimizi bozdurmak için şuanda buradayız. Burada bizler milli mücadelenin ne demek olduğunu iyi bilen ülkelerden bir tanesiyiz. Türk milleti her zaman için devletinin yanındadır. Hiçbir zaman karşısında olmamıştır. Bizi dışarıdan zayıf görüp ekonomimizi çökertmeye uğraşan bu diğer ülkeler zannediyorlar ki bizi bir Mısır gibi, Suriye gibi bir İran gibi duruma düşürmek. Bizi mümkün değil ki bu şekle getirebilsinler. Bunlar bizi parayla ya da başka türlü şeylerle diz çöktürmeleri mümkün değildir. Yeter ki biz birlik ve beraberlik içerisinde olabilelim. Milli mücadelenin ne olduğunu anlatalım. Bunlara buradan önümüzdeki günlerde en güzel dersi biz vereceğiz. Bizim iş adamlarımız, sanayicilerimiz, yatırım yapan, devamlı üreten, istihdam yaratan, döviz kazanan ve her türlü devletin yanında olması gereken şekilde çalışan iş adamlarımız var. Bu kadar kötü davranmalarına rağmen, bize karşı bu kadar yaptırım yapmalarına rağmen bizim Isparta’mızın geçen yılın 7 ayıyla bu senenin 7 ayındaki ihracat atlayışımızın %21 daha fazla ihracat yapmışız. Isparta olarak biz 1 adım attığımız zaman biz kendimizi bir yere götürürsek ülkemizin de bir adım ileriye gideceği inancındayız. Ülke ortalamamız %11’deyken Isparta’nın %21 olması bizim bu konuyla alakalı ne kadar çok bu işin içerisinde olduğumuzu ve ne kadar canlı bir şekilde ülkemizi koruduğumuzu ülkemizin geleceği için iyi çalışmalar yaptığımızın göstergesidir.  Buradan tüm Ispartalı hemşerilerimize seslenmek istiyorum çünkü ihtiyacı olmadığı halde  döviz bulunduran vatandaşlarımızın bu milli mücadeleye mutlaka destek vermeleri inancındayım” açıklamasında bulundu.

                Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, “Ülkemizin iç huzurunu terör yoluyla bir takım oyunlarla denediler ve başarılı olamadılar. Şu an da ekonomik olarak denemeye çalışıyorlar. Tabii ekonomik olarak da denelerse biz nerden geldiğimizi bilenlerdeniz. Burada milli mücadeleye katılım bütün üyelerimizin ve Isparta’da ticaretle uğraşan herkesin dolarını ve Eurolarını satmalarını istiyoruz. Bunun gerekçesi de ülkemiz varsa biz varız. Ülkemiz yoksa Euro ve Dolar’ımız olsa ne yazar! Buradan herkese bu konuda çağrı yapıyorum” dedi.

 

 

 

Bu haber 308 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...