Başkan Günaydın: Emekliye yalan söylemeyin - Zabun: Bu şehirde emeklinin gideceği tuvalet yok

14 Ağustos 2018 16:43

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, iktidara dar geliriyle toplu konut vaadi üzerinden yüklenerek 'emekliye yalan söylemeyin' dedi.

İl Başkanı Osman Zabun aynı sertlikte yanıt verdi. "Bu  şehirde emeklinin gideceği tuvalet yok. Bu nasıl belediyecilik?”

Isparta'da emekli ve dar gelirliye toplu konut konusu üzerinden yürütülen tartışmalar  Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Genel Kurulu'na yansıdı.  Genel Kurul'da  plaket alan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 31 Martta Belediyeyi aldıklarında emeklinin  Belediye imkanlarıyla ucuz konuta kavuşacağını söyleyen iktidar temsilcilerine  'Emekliye yalan söylemeyin' eleştirisinde bulundu. Başkan Günaydın, "Bir kaç köyümüzü ziyaret ettim. Emeklilerimizi de ziyaret ettim.  Siz emekliler vatana hizmet ettiniz. Güzel devletimiz bunun karşılığında sizleri emekli etti. Ben de emekliyim. Emekliye büyük saygı gösterilmesi gerekiyor. Emeklilere hiçbir zaman yalan söylenmemesi lazım. Bu her yerde geçerli. Mesela  '31 Martta bizi seçerseniz size kontu yapacağız' denilmemeli. Eğer bana oy verirseniz size 2 bin konut yaparım dememeli. Bugün TOKİ aracılığıyla yapılıyor. İmar mevzuatı devletin elinde, çapını da hazine arazisini de  anında ve saniyesinde çevrime gücünüz var. Isparta Belediyesi emeklilerin kölesi ve hizmetkarıdır. Bana bir iş düştüğünde saniyesinde yapmazsam bu şerefli insanların önünde şeref sözü veriyorum. Yapmazsam alçağım. Onun için bu söylentilerle kandırılmamalı. Emeklilere saygı duyuyorum. 31  Martta 2 bin konut yapalım diyorlar. Sizin elinizi tutan mı var. Size engel olan mı var? Yapsanıza kardeşim emekliye konutları. Emekliler için köle olmaya hazırım. Halkımız, güzel emeklilerimiz hakkında bu şekilde konuşulmaya sizler layık değilsiniz. Emekliler bana geldi 60 kuruş suyun tonunu yapalım dediler. Onların hatırıyla Isparta'nın tamamını 60 kuruş yaptık. Böyle güzel mazilerimiz var. Ben bu ile hizmet ederek bugünlere geldim. Emekliye yalan söylenmez saygı duyulur " dedi.             

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK

ISPARTA AK BELEDİYECİLİKLE BULUŞACAK

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, konuşmasını yaptıktan sonra başka bir programı nedeniyle salondan ayrıldı.  Daha sonra söz alan AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, "Sayın Başkan bu salonda olmadığı için kendisine cevap vermeye tenezzül etmem. Ama biz emeklinin meselelerini konuşmak zorundayız. Isparta'da  TOKİ'yi devreye alan AK Parti iktidarıdır. Ama her ne hikmetse   Akkent TOKİ'nin yollarına, yeşil alanlarına bakılmamıştır. Her gittiğimizde Akkent'ten bu şikayetleri alıyoruz. neden AK Parti yaptı adı Akkent diye.  Böyle bir anlayış olabilir mi. orası bu ilin sınırları içinde değil mi? orada dar gelirli hemşehrilerimiz yok mu? Böyle bir mantık olamaz. TOKİ için arsa son derece önemli. Arsayı belediye üzerinden üretebilseydik, şimdiye bu işte çok mesafe almıştık.  İl Özel İdaresi bir yönetim kuruluşu. Özel İdare üzerinden arsamızı ürettik tahsisini yaptık zemin etüdleri yapılıyor. o bulduğumuz arsada 2 bin konutluk TOKİ'nin temeli en kısa sürede atılacak. Yetmez. Keşke belediye üzerinden arsa üretilseydi de biz bu adımları daha önce atsaydık. Belediyle iktidar el ele vermesi gerekir. Anahtarın kilide uyması gerekir. Daha hızlı hareket etmek için bu gerekli. Eğer belediye arsa üretse bugün çok farklı noktadaydık. İkincisi 31 Mart'ta inşallah Sayın başkan panikliyor ama korkunun ecele faydası yok. Ne yaparsa yapsın 31 Mart'ta AK Parti belediyesi ile Isparta buluşacak. Hükümet kanallarımız bir taraftan, belediye imkanlarımız bir taraftan Isparta'nın ihtiyaçlarını süratle göreceğiz. TOKİ önemli. Ama yeterli değil. Belediye üzerinden de sosyal konut üretmemiz gerekiyor. Geçmişimizde bu var. BELMAŞ örneği yok mu? Bunların arsalarını belediye temin etmedi mi? Isparta'da gecekondu yoksa bu adımların sayesinde olmuştur. Bir taraftan TOKİ bir taraftan Belediye 31 Mart'tan itibaren 15 bin  konut talebi var. Bunu en kısa sürede bitirip devreye alacağız.

BU ŞEHRİN TUVALETE Mİ MEETOR HEYKELİNE Mİ İHTİYACI VAR

Isparta'da tüm müteahhitlerimiz sağolsun Belediye başkanımızda hep üst segmente hitap ediyor. Üst gelir seviyesine konut sağlanıyor. Ama orası doydu. Orta gelir ve alt gelir grubuna da bu hizmeti belediye üzerinden üretmemiz gerekiyor. Sayın Başkan heykellerle uğraştı. Artık Isparta'nın heykele ihtiyacı kalmadı. Ha bir de Dede korkut heykeli var. Çok elzem ihtiyaç.  Isparta için mutlaka yapılması lazım. O da bittikten sonra başlar diye düşünüyoruz. Sayın Başkan,  bu şehirde emeklinin çarşıya gittiğinde ihtiyacını göreceği tuvalet yok. Nasıl bir belediyecilik anlayışı bu?  Bu şehrin tuvalete mi yoksa meteor heykellere mi ihtiyacı var. Yapmayın gözünüzü seveyim. Sabırlı olun bunları adım adım bu hizmetleri bu şehre kazandıracağız. Yapabileceğimiz ne varsa yetik alanımızda ne varsa tüm adımları atıyoruz. AK Parti hiçbir zaman sözünü yere düşürmez. Biz yapamayacağımız bir şeyin sözünü vermeyiz. 31 Mart'tan sonra emeklinin konut sorunu kalmayacak. Bunun sözünü buradan veriyoruz" dedi.

Bu haber 301 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...