Deri OSB ve Belediye için kazak tünellerinin arkasında yeni bir arıtma tesisi kuracağız

14 Ağustos 2018 16:48

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Hanife Sultan Mahallesi’nde kurulan teşekkür çadırında şehrin koku sorununa dikkat çekip, çözüm yolunu açıkladı.

İl Başkanı Osman Zabun, “Hem Deri OSB’nin hem Belediyenin arıtmasını bu çanaktan çıkarıp, Dereboğazı’nda tünellerin arkasında yapacağız. Atıkları da oraya kadar kapalı sistemle götüreceğiz. Bunu yaparsa AK Parti yapar” dedi.

AK Parti İl Başkanlığı, teşekkür çadırı programına Hanife Sultan Mahallesi ile devam etti. Hanife Sultan Mahallesi’nde kurulan çadırda 24 Haziran seçim sonuçlarına ilişkin halka teşekkür edildi.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak, Isparta’nın AK Parti belediyeciliğini özlediğini söyledi. 24 Haziran’da önemli bir seçim yapıldığını belirten Parlak, şöyle konuştu:

ISPARTA’NIN AK PARTİYE İHTİYACI VAR

“Vatanımızın bekası açısından önemli bir seçim atlattık. Hanife Sultan Mahallesi sakinlerimize teşekkür ediyoruz. Allah sizden razı olsun. Önümüzde yerel seçim var. Ispartamız için önemli bir süreç. Isparta’mızda AK Parti belediyeciliğini özledik. Isparta’nın buna ihtiyacı var. İnşallah önümüzdeki süreçte Hanife Sultan Mahallesi de elinden gelen desteği verecektir. Sizlerin desteğiyle Isparta’mızdan 3 milletvekili gönderdik. Isparta’mız için vekillerimiz güzel hizmetlere imza atacaktır.”

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun da Isparta’da çıkan sonuçtan çok mutlu olduklarını belirterek teşekkür etti. Zabun, şöyle devam etti:

“24 Haziran’da Isparta’mız güzel bir destek ortaya koydu. Ortaya çıkan sonuçlar itibariyle Hanife Sultan zirvedeki yerini her zamanki gibi aldı. Isparta’mız yıllar sonra milletvekili sayısı aynı kalmak kaydıyla yeniden 3 milletvekili çıkardı. Sayenizde, desteklerinizle. Yürekten teşekkür ediyorum. Türkiye’de Doğu’daki 4 ilin dışında milletvekili sayısı aynı kalıp, temsil sayısını artıran tek il Isparta. Bu da sizlerin desteği ve gayreti sayesinde oldu. Ispartalı hemşehrilerimiz bizi hiç yalnız bırakmadı. Sizin hayat şartlarınızı, refahınızı, mutluluğunuzu artırmak için bütün gayretle çalışmaya azmettik. Gücümüz neye yetiyorsa çalışmaya gayret edeceğiz.

ISPARTA İÇİN VİZYONER BAKIŞ LAZIM

Isparta için vizyoner bakış açısını, sadece çiçek ve böcekle uğraşmak yerine daha kalıcı eserleri kazandıracak, herkesin hayat kalitesini daha üst noktalara taşıyacak, bütün hemşehrilerimizin çoluğuna çocuğuna istihdam imkanları sağlayacak vizyoner çalışmayı Isparta özledi. Bu konuda altyapı çalışmalarını sürdürüyoruz. Bir taraftan da hemşerilerimizle biraraya gelip istişare ediyoruz. Ispartamızı önemli derece çıta atlatacak hizmetlerle buluşturmak için 31 Mart’ta sandığa gideceğiz.

BELEDİYE BAŞKANI ŞEHRİ EMİNDİR

ŞEHRİN EMANET EDİLDİĞİ ADAMDIR

Sadece Belediye imkanları ile bazı şeyler çözülemiyor. Farklı bir enaniyet içindeler. ‘Küçük dağları biz yarattık’ edası ile hareket ediyorlar. Belediyecilik şehri eminliktir. Belediye başkanı şehri emindir. Şehrin emanet edildiği adamdır. Şehrin her tarafından sorumludur. Bir kenar mahallede bir vatandaşın ayağına batan dikenden bile belediye başkanı sorumludur.

KOKU SORUNUNA KÖKTEN ÇÖZÜM

Siz de yaşıyorsunuz. En bariz problemlerinden birisi koku sorunu. Şehrin yarısı bu koku sorunu yaşıyor. Bu sorunu çözmesi gereken aktörler ‘ondan-bundan’ gibi anlamsız tartışmalar yapıyorlar. Yapılması gereken belediyenin öncülük etmesidir. Belediye öncülük eder, sorun çözülür. Ben bir kez daha söylüyorum. Bu atıkları tünellerin arka tarafına götürecek sistemi inşallah kuracağız. Bunu belediyemiz öncülünde gerçekleştireceğiz. Belediyenin atık tesisi 120 bin kapasiteli. 16 saatte arıtılması gereken atıklar 8 saatte çıkıyor. Tam anlamıyla arıtma yapılmadan deşarj ediliyor. Bir taraftan Deri OSB’deki koku, diğer taraftan Belediye tesisi. İkisi bu şehrin yüzde 50’sini rahatsız ediyor. Kimsenin vatandaşı rahatsız etmeye hakkı yok.

BAHANE ÜRETME  ÇÖZÜM BUL

Bahane üretmemek gerekir. Binbir yolu var. Önemli olan mazeret üretmek değil, çözüm odaklı yaklaşmak. İnşallah bir sonraki dönemde arıtmayı 750 bine çıkaracağız. Hem Deri OSB’nin hem Belediyenin arıtmasını kapalı sistemle götürerek, tünellerin arkasına götüreceğiz. Bunu da AK Parti yapar. AK Parti ‘yaparım’ dediyse, yapar.”

 

Bu haber 310 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...