Din Görevlilerine ‘usul ve makam’ kursu

15 Şubat 2013 19:01

İl Müftülüğü tarafından camilerdeki din görevlilerinin hizmet standart ve niteliklerini arttırmak amacıyla Musiki Uzmanı Ramazan Şerif Şekerci tarafından verilen “Usul ve Makam” dersleri devam ediyor.

Ezan, kamet, tekbir, salâvat ve ilahi okuma tekniklerini makamına uygun şekilde söylemenin önemli olduğunu ifade eden Musiki Uzmanı Ramazan Şerif Şekerci; “Bu konuları doğru yaptığımızda cemaatte mutlu oluyor, halkta mutlu oluyor. Bu konuda biraz dikkat istiyoruz, yani solfej bilgisi olsun istiyoruz. İnşallah arkadaşların gayretiyle bu işi en güzel şekilde sonuçlandıracağız ve gönüllerimizin derinliklerini okşayan ses ve makamlar duyacağız” dedi.

Müslümanları camiye davet ederken gök kubbede hoş bir seda bırakmayı amaçladıklarını belirten İl Müftü Yardımcısı Mahfuz Ata; “Merkezi ezan sisteminin kaldırılmasının ardından din görevlilerimize yönelik olarak usul ve esaslarına uygun olarak kuran okuma, ezan okuma, salavat ve tekbir getirme, güzel ilahi okuma gibi konularda kurs vermeye başladık. Amacımız; halkımıza din hizmetlerini en güzel şekilde sunmaktır” dedi. 

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda Salı ve Çarşamba günleri haftada iki gün olarak devam eden kursu ziyaret eden Vali Memduh Oğuz, din görevlilerinin çok önemli bir görevi ifa ettiklerini söyledi.

Bütün insanların sesinin güzel olduğunu belirten Vali Oğuz; “Sesiniz çok güzel olacak diye bir kaide yok, önemli olan makamı en güzel şekilde başlayarak devam ettirebilmektir. Yani nasıl kuşların sesinin tamamı güzel ise, aynı şekilde bütün insanların sesi de güzeldir, ama sadece üslubunu, makamını bilmek kaydıyla. Sizi dinleyen insanlar bir lezzet ve zevk alacak, onun için makamın başlangıcını ve bitişini öğrenmek bile çok önemli, o bakımdan burada aldığınız eğitim sizin için bir hazine değerindedir” dedi.   

33 din görevlisinin katılımıyla 22 Ocak 2013 tarihinde başlayan kurs 17 Nisan 2013 tarihinde sona erecek.

 

Bu haber 748 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...